Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ocak 2022 13:50

'Fiyatlar artınca taksi ihtiyacı kalmadı': Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu’dan garip açıklama

İstanbul için 5 bin yeni taksi teklifi İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 12'nci kez reddedildi. Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, görüşme sırasında yaptığı ‘fiyatlar artınca taksi ihtiyacı kalmadı’ açıklaması dikkat çekti. Taksimetre ücretlerine yapılan zammı savunan Aksu, "Yolcu sayımız yüzde 25 oranında düştü. Taksi bulamıyoruz diye en ufak bir şikayet gelmedi" dedi.

'Fiyatlar artınca taksi ihtiyacı kalmadı': Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu’dan garip açıklama
İBB,,UKOME,,taksi,,eyüp aksu,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), İBB tarafından yapılan 5 bin yeni taksi teklifini reddetti. İBB'nin yeni taksi teklifi görüşmeleri sırasında İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun yaptığı açıklama dikkat çekti.

“TAKSİMETREYE ZAM YAPILIRSA…”

Aksu, "Taksimetre ücret tarifelerine hak edildiği oranda zam yapılırsa yolcu sayısı azalır, toplu taşımaya yönelen vatandaşımız gerçekten toplu taşımayı kullanır. Taksi yolcusu da taksiyi kullanmış olur." dedi.

"YOLCU SAYIMIZ YÜZDE 25 DÜŞTÜ"

‘Fiyat artarsa taksi ihtiyacı kalmaz’ görüşünü savunmayı sürdüren Aksu, yaptığı son açıklamada "Yılın son günlerinde aldığımız yüzde 36'lık taksimetre ücret tarifesinin değişikliğinden sonra gerçekten işlerimiz, yolcu sayımız yüzde 25 oranında düştü." İfadelerini kullandı.

'Fiyatlar artınca taksi ihtiyacı kalmadı': Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu’dan garip açıklama

“TAKSİ BULAMIYORUZ ŞİKAYETİ GELMEDİ”

Konuşmasının devamında ise durumu örnekler vererek dile getiren Aksu, "Şu anda Etiler Doğan Taksi'de araçlar orada duruyor. Birçok durağımızı da görebiliriz. Hatta İBB'nin EDS, MOBESE kameralarından da buradan yansıtıp izleyebiliriz. Şu anda gerçekten İstanbul'da taksiler yüzde 75 oranında çalışıyorlar. Yüzde 25 oranında yolcu kaybı var. 2 aydır bize İstanbul'da 'taksiye erişemiyoruz, taksi bulamıyoruz' diye bize en ufak bir şikâyet gelmedi." diye konuştu.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...