Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2018 22:27

Eyüp Sultan ve Sultanahmet camilerinde, Mehmetçik'in zaferi için dua

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nda Mehmetçik'in zaferi için, Eyüp Sultan ve Sultanahmet camilerinde yatsı namazının ardından dua edildi.

Eyüp Sultan ve Sultanahmet camilerinde, Mehmetçik'in zaferi için dua
eyup sultan,,sultanahmet,,cami,

Sultanahmet Camii'nde kılınan yatsı namazında Fetih Suresi'nden ayetler okundu. Camideki vatandaşlar namaz sonrasında, Afrin'e düzenlenen "Zeytin  Dalı harekatı"na katılan Mehmetçik'in zaferi için dua etti.

Eyüpsultan Camii imam hatibi Erhan Mete, yatsı namazında Fetih  Suresi'nden ayetler ile Nasr Suresi'ni okudu. 

Namazın ardından Mete, cami cemaatiyle Mehmetçik'in zafere ulaşması  için dua etti. 

Mete, duasında şu ifadeleri kullandı: 

"Rabbim kafirler, müşrikler, münafıklar topluluğuna karşı bizlere  yardım eylesin. Nusretini üzerimizden eksik eylemesin. Bizler şehitliğin ne  olduğunu biliriz. Rabbim bizlere de şehadet nasip eylesin. Şu an mücadele veren,  harp içinde olan ordumuza Rabbim yardım eylesin, güvenlik güçlerimize  muvaffakiyetler nasip eylesin, muzafferiyetler ihsan eylesin. Bu hakkın batıla  karşı büyük bir micadelesidir. Ebrehe'nin ordusunu yerle bir eden yüce Mevla'mız  Esma'ül hüsna'sı kuvvetine ebabillerin ağzından düşen çamur taneleri gibi  ordumuzun silahından çıkan her bir kurşunu isabetli olarak yerine nasip eylesin.  Rabbim güvenlik güçlerimize, kahraman Mehmetçik'imize muzafferiyetler nasip  eylesin. Düşmanlarımızı mağlup eylesin. Onları Kahhar ism-i şerifi hürmetine  kahreylesin, perişan eylesin. Devletimizin, milletimizin üzerinde en küçük dahi  bir parçasında gözü olanların gözünü kör eylesin, kalbini mühürlesin. Onlara  fırsat vermesin. Şu an Suriye'de ordumuza karşı kurulmuş olan her türlü tuzağı  düşmanların kendi başlarına makuz eylesin. Birliğimizi, dirliğimizi Rabbim daim  eylesin."  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...