Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2014 19:51

F-35 motoru için beklenen imzalar atıldı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Pratt&Whitney (P&W) ile F-35 uçaklarının F-135 motorları için nihai montaj hattı ve bakım onarım tesislerinin Türkiye'de kurulmasına yönelik bir niyet mektubu imzaladı.

F-35 motoru için beklenen imzalar atıldı
f-35, savunma sanayii müsteşarlığı, EKONOMİ haberleri, EKONOMİ,

"Türkiye, F-16 Programı ile birlikte jet motoru montajı ve bakım onarım faaliyetlerinde süregelen bir tecrübe kazanmış olup bu deneyimini Müşterek Taarruz Uçağı Programı'na aktararak programa yarar sağlamaya yönelik uzun vadeli bir vizyona sahiptir. Ülkemiz, kurulacak kabiliyetlerin her iki taraf için de yarar sağlayacağına inanmakta olup çalışmaların bu niyet mektubu ile hızlanarak söz konusu kabiliyetlerin kurulumuyla sonuçlanacağını temenni etmektedir. Türkiye'nin ana hedefi, kurulacak bu kabiliyetler aracılığıyla, F-135 motorlarının nihai montajını gerçekleştirmek ve bölgedeki F-35 kullanıcılarına hizmet vererek programa fayda sağlamaktır." Türkiye'nin, Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Programı'na konsept tasarım evresinde dahil olduğu ve "sistem geliştirme ve gösterim evresi" ile "üretim, destek ve sürekli iyileştirme" evrelerinde de projeye ortak ülke olarak katıldığı kaydedilen açıklamada, 100 adetten oluşması öngörülen F-35 filosu için ilk 2 uçağın siparişinin Savunma Sanayii İcra Komitesi ile verildiği hatırlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...