Tgrt Haber
05 Ocak 2022 12:31

Güney Kore'ye ait F-35 savaş uçağı arıza nedeniyle acil iniş yaptı

Güney Kore Hava Kuvvetleri’ne ait olan F-35A savaş uçağının arıza nedeniyle iniş yaptığı açıklandı. 2021 yılında motor arızaları yaşayan F-35 bu kez iniş takımlarındaki arızayla gündem oldu. Arızanın eğitim uçuşu sırasında gerçekleştiği belirtildi.

Güney Kore'ye ait F-35 savaş uçağı arıza nedeniyle acil iniş yaptı
NATO,F-35,Güney Kore,Lockheed Martin

Test aşamalarını sürdüren ABD’li Lockheed Martin şirketince üretilen F-35 savaş uçağı ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Güney Kore Hava Kuvvetleri’ne ait olan F-35A savaş uçağının iniş takımlarında arıza meydana geldi. 2021 yılında sık sık motor arızaları olan ve bu kez iniş takımlarında sorun yaşayan F-35A hayalet savaş uçağı zorunlu iniş yaptı.

Yonhap haber ajansının aktardığına göre, F-35A’da meydana gelen arıza eğitim uçuşu sırasında oldu ve Seosan hava üssüne gövde üzerine iniş yapıldı. Pistin önceden köpüklenmesi sayesinde, uçağın gövdesinde ciddi hasarın oluşmasının önlendiği kaydedildi. Pilotun da uçaktan yara almadan kurtulduğu aktarıldı.

HAVA GÖSTERİLERİNDE KULLANILIYORDU

2021 yılında sık sık motor arızalarıyla gündeme gelen F-35’ler hava gösterilerinde kullanılıyordu. 2040’lı yıllara doğru teknolojide devasa gelişme olarak gösterilen hayalet uçaklar için ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı, daha az hava gösterilerine katılması isteğinde bulunmuştu.

HULUSİ AKAR'DAN F-35 AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sürekli arıza veren F-35’ler hakkında, "F-16 ayrı bir kulvar, F-35 ayrı bir kulvar. Ayrı konular. Biz Yabancı Askeri Satışlar kapsamında prosedürü uyguladık. F-16'larla ilgili gerekli istişareyi yaptık, yazı yazıldı. Bu yönde çalışma devam ediyor. F-35 meselesi ile ilgili ekimde ABD heyeti Türkiye'ye geldi. Problemler konuşuldu. Bir heyetimiz yeni yılın başında gidecek, tekrar bu konuyu konuşacak. Bu görüşme muhtemelen Washington'da olacak. Pozisyonumuzu açıkça ortaya koyduk, sonuçlarını bekliyoruz. Madem bir NATO, bir savunma paktı var, Türkiye'nin gücü kuvveti NATO'nun gücünün katma değeri, siz Türkiye'nin gücünü açık-kapalı ambargolarla engellerseniz nasıl olacak diye NATO'da söylüyoruz" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...