Tgrt Haber
01 Ağustos 2022 16:45 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 17:11

Fahiş zam isteyen ev sahipleri için çarpıcı talep: 'Kiracıdan ve evden uzaklaştırma' cezası getirilsin

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'den ev sahipleri için çarpıcı bir ceza önerisi geldi. Kiracılardan fahiş zam isteyen ev sahiplerinin zammı kabul etmeyen kiracıları tehdit ettiğini belirten Mahmut Şahin, kiracısını tehdit eden ev sahiplerine ‘kiracıdan ve evden uzaklaştırma’ cezası getirilmesini talep etti.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Fahiş zam isteyen ev sahipleri için çarpıcı talep: 'Kiracıdan ve evden uzaklaştırma' cezası getirilsin
kira,zam

Son zamanlarda  kira fiyatlarının tavan yapmasının ardından ev sahibi ile kiracılar arasında anlaşmazlıklar arttı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kiracıyı tehdit eden ev sahiplerine yönelik ‘uzaklaştırma’ cezasının getirilmesi gerektiğini talep etti.

Mahmut Şahin, Kayseri Adalet Sarayı önünde basın açıklaması düzenledi. Bir ev sahibinin kiracısından fazla zam istediğini belirten Şahin, zammı kabul etmeyen kiracının ev sahibi tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Fahiş zam isteyen ev sahipleri için çarpıcı talep: 'Kiracıdan ve evden uzaklaştırma' cezası getirilsin
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin

Tehdit üzerine savcılığa şikayette bulunduklarının altını çizen Şahin, ev kiralarında son zamlarla birlikte müthiş artış olduğunu, ev sahiplerinin de kiracılarına TEFE-ÜFE oranında değil hükümetin belirlediği yüzde 25 oranında değil de daha fazla zam yapmak istedikleri için kiracılar evden çıkartmanın peşine düştüklerini belirterek ev sahiplerine de uyarılarda bulundu.

Kiracıları evden çıkartmak için ev sahiplerinin ‘ben oturacağım’, ‘sattım’, ‘kirayı artır’ gibi her türlü yöntemi denediğini belirten Şahin, bir süre sonra adli vakaya dönüşen bu durumlara şahit olacaklarını söyledi.

EV SAHİPLERİ İÇİN ‘UZAKLAŞTIRMA’ TALEBİ

Kiralara yüzde 25 zam sınırlaması hakkında konuşan Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuyu çok önemsediğini ve ‘yüzde 25’ten fazla zam yapamazsınız’ dediğini hatırlatarak düzenlemenin eksikliklerinin tamamlanması için önerilerde bulundu: Oradaki bu düzenleme tamamlanmalıydı. Mesela ev sahiplerinin baskısı ve tehditleri artmışsa, uzaklaştırma kararı bu uygulamayla birlikte düzenlenmelidir. En azından soruşturma tamamlanana kadar ev sahibine kiracıdan ve evden uzaklaştırma cezası kararının verilmesi lazım. Tamam, ev sahipleri enflasyon karşısında ezdirilmesin. Hiçbir kesim ezdirilmesin. Gerekli tedbirler alınsın ama Cumhurbaşkanı düzenlemeyle yüzde 25 yapmışsa bu önümüzdeki 1 sene içerisinde yüzde 25’ten fazla kira zammı yapılamaz. Eğer yaparsanız bu bir suçtur. Bu suça bir cezanın da olması lazım. Türkiye’de yanlışların devam etmesinin tek sebebi müeyyidelerin yetersiz olmasıdır. Bu eksiklikten dolayı yanlışlar devam ediyor. Eğer müeyyide caydırıcı olursa burada ev sahipleri zorlayamaz ve tehdit edemez.

FAHİŞ KİRA VE EV FİYATLARINA İKİ FORMÜL

Öte yandan AK Parti, kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı düzenlemesinin ardından fırsatçıların da etkisiyle artan kiraları ve ev fiyatlarını frenlemek için harekete geçti. Atıl arazilere sosyal konut yapılması ve TOKİ'nin düşük kiralı sosyal konutlar üretmesi gibi iki formül masaya gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunun çözümü için talimat verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...