Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2021 07:21

Fahrettin Altun: Santral incelendi, ciddi hasar yok

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muğla'nın Milas ilçesi Yeniköy Mahallesi'ndeki Kemerköy Termik Santrali'ne ulaşan yangına ilişkin, "Hadisenin bu noktaya gelebileceği öngörüldüğü için Kemerköy Santrali kontrollü devre dışı bırakılmış, personel tahliyesi ivedilikle gerçekleştirilmiştir." açıklamasında bulundu.

Fahrettin Altun: Santral incelendi, ciddi hasar yok
fahrettin altun,muğla,yangın,kemerköy termik santrali

Muğla'da devam eden orman yangınları Kemerköy Termik Santraline sıçradı. Tesisteki tüm üniteler devre dışı bırakıldı, patlayıcı maddeler çıkarıldı, personelin tahliyesi de hızla sağlandı. Bölgedeki vatandaşlar karadan ve denizden tahliye edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muğla'nın Milas ilçesi Yeniköy Mahallesi'ndeki Kemerköy Termik Santrali'ne ulaşan yangına ilişkin bir açıklama geldi. Altun tüm ünitelerin kontrollü şekilde devre dışı bırakıldığını söyledi. Can kaybı yaşanmadığını belirten Altun, sahada inceleme ve soğutma işlemlerinin yapıldığını belirtti.

ALTUN: SANTRAL KONTROLLÜ ŞEKİLDE DEVRE DIŞI BIRAKILDI

Fahrettin Altun, santraldeki yangına ilişkin, "Hadisenin bu noktaya gelebileceği öngörüldüğü için Kemerköy Santrali kontrollü devre dışı bırakılmış, personel tahliyesi ivedilikle gerçekleştirilmiştir." açıklamasında bulundu.

Altun, "Tahliyenin ardından itfaiye ekiplerince durum tespiti için santralde incelemeler yapılmış ve santraldeki ana ünitelerde ciddi bir hasar meydana gelmediği anlaşılmıştır. Halen acil müdahale ekiplerince santral sahasında inceleme ve soğutma işlemleri ile gerekli tüm emniyet tedbirleri alınmaya devam etmektedir. Yangın mahallinde herhangi bir can kaybı yaşanmaması için gerekli tüm adımlar atılmıştır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...