Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2022 14:09

Faili meçhul olaylar raflardan iniyor! 19 yıllık cinayet çözüldü

Tozlu raflardaki dosyalar tek tek iniyor ve karanlıkta kalan olaylar gün yüzüne çıkıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı; polis, jandarma, nüfus ve göç idaresindeki bilgilerin bir araya getirilmesiyle yılların üstünü örttüğü pek çok faili meçhul olayı aydınlattı.

Faili meçhul olaylar raflardan iniyor! 19 yıllık cinayet çözüldü
Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı,Durdu Gökçe,Faili meçhul cinayet

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı, veri entegrasyonu ile karanlıkta kalan olayları aydınlatmayı sürdürüyor. Veri entegrasyonu sayesinde Mersin'deki 19 yıllık bir kadın cinayeti çözüldü. Bir diğer olaydaysa yakınlarının yıllardır kayıp olarak aradığı bir kişinin akıbeti ortaya çıkartıldı. Ayrıca 155 bine yakın terör, asayiş, narkotik ve organize suçların olduğu olay türleri aydınlatıldı. Bu tür karanlıkta kalan olaylar için milyonlarca görüntü tarandı. TGRT Haber'in muhabiri Emre Kol, faili mechul cinayetlerin ve karanlık olayların çözüldüğü Kriminal Daire Başkanlığından çarpıcı bilgilere ve görüntülere ulaştı. 

19 YILLIK KADIN CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ 

Yeniden karşılaştırmalı incelemelerde aydınlatılan son cinayet 2002'de gerçekleştirilmişti. Durdu Gökçü adlı 27 yaşındaki kadın, Mersin'deki evinde hunharca katledilmişti. O dönem olay yeri inceleme ekipleri evde yaptıkları araştırmalarda katil zanlısına ait parmak izlerine rastlamışlar ancak 19 yıl boyunca o parmak izleri herhangi bir kimseyle eşleşmeyince bu cinayet de karanlıkta kalmıştı. Ancak entegre edilen verilerden parmak izleri Mehmet Öz ile eşleşti. Suç dosyası da bir hayli kabarık çıkan Öz, yakalandı ve cezaevine girdi. 

Faili meçhul olaylar raflardan iniyor! 19 yıllık cinayet çözüldü

9 YILDIR KAYIPTI 

Aynı entegre yöntemiyle aydınlatılan diğer olaysa 2013 yılında Antalya'nın Aksu ilçesinde bir araç kazasın ait. Kazada aracın içerisindeki bir kişi hayatını kaybetmişti. Ancak kişinin üzerinde kimlik yoktu ve vücudu tanınmaz haldeydi. Bu yüzden kimliği tespit edilemedi ve kimsesizler mezarlığına gömüldü.  Gelişen teknoloji ve veri entegrasyonu sayesinde kişinin yakınları tarafından yıllardır aranan Hasan Kürüş olduğu tespit edildi.

TOZLU RAFLARDAKİ DOSYALARI İNDİRİYORUZ 

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı, polis, jandarma, nüfus ve göç idaresindeki bilgilerin bir araya getirilmesinden bu yana hummalı bir çalışma içine girdi. Çözülemediği için yıllar önce tozlu raflara kaldırılmış dosyalar tek tek indirilmeye başlandı. Elde edilen yeni verilerle deliler tek tek karşılaştırıldı ve pek çok olay çözülmeye başlandı. 
Kriminal Daire Başkanlığı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü İsmail Şahin, çalışmalarla ilgili olarak TGRT Haber’e açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun “Hiçbir faili meçhul olay  kalmayacak” talimatı üzerine kimyager, biyolog, antropolog, arkeolog, parmak izi uzmanı ile bu karanlık olayları çözmeye başladıklarını belirtti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...