Tgrt Haber
11 Ocak 2014 09:03

'Faili meçhuller' davası 16 Nisan'da

Mehmet Ağar ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 19 kişi hakkında, 18 faili meçhul cinayetle ilgili açılan davanın ilk duruşması 16 Nisan 2014'te görülecek.

'Faili meçhuller' davası 16 Nisan'da
faili meşguller, dava 16 nisan'da, mehmet ağar, mahmud yıldırım, yeşil,

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 1990'lı yıllarda işlenen 18 faili meçhul cinayetle ilgili Mehmet Ağar, bazı özel harekat polisleri ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 19 kişi hakkında 765 sayılı TCK'nın "cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek" suçlamasıyla açtığı davanın ilk duruşması 16 Nisan 2014'te Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Mahkemenin tensip zaptına göre, mahkeme, sanıklardan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında, "üzerine atılı suçun niteliği ve savunmasının istinabe yöntemiyle de alınamayacak olması gözetilerek", yakalama emri çıkarılmasını kararlaştırdı.
Sanıklardan Alper Tekdemir ve Yusuf Yüksel hakkında, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin, soruşturma devam ederken çıkardığı 16 Eylül 2011 tarihli yakalama emrinin kaldırılarak, yeni yakalama emri düzenlenmesine karar veren mahkeme, sanıklardan Mehmet Kemal Ağar'ın avukatının "iddianamenin reddine" ilişkin talebini reddetti. Sanıklardan eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın da arasında bulunduğu Ankara'daki 11 müşteki için duruşma gününü bildiren çağrı kağıdı çıkarılmasına, diğer şehirlerdeki müştekilerin şikayet, delil ve katılma taleplerinin sorulması için talimat yazılmasına karar verdi. İddianamede "maktül" olarak geçen Tarık Ümit'in kızı Hande Ümit'in şikayet ve delillerinin tespiti için ise Almanya'daki adresine, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü aracılığıyla istinabe evrakı gönderilmesi kararlaştırıldı.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...