Tgrt Haber
18 Haziran 2021 13:55

Fanatik Yahudiler, polis eşliğinde Aksa'ya baskın yaptı

İsrail polisi Mescid-i Aksa’da fanatik Yahudilerin Hazreti Muhammed’e hakaretini protesto eden Filistinlilere müdahale etti. Bir grup Fanatik Yahudi de Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Fanatik Yahudiler, polis eşliğinde Aksa'ya baskın yaptı
İsrail polisi,Mescid-i Aksa

Fanatik Yahudilerin Doğu Kudüs'teki gösterisinde Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli sloganlar tepki çekti. Yüzlerce Filistinli, Harem-i Şerif’te kılınan cuma namazı sonrası, Kubbetu’s Sahra ile Kıble Mescidi arasındaki revakların altında toplandı. Filistinliler provokatif girişimi protesto etmek için düzenlediği gösteriye İsrail polisi plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Müdahale sonrası aralarında bir gazetecinin de bulunduğu bazı Filistinliler yaralandı. Mescid-i Aksa’daki olaylar devam ediyor.

Fanatik Yahudiler, polis eşliğinde Aksa'ya baskın yaptı

Öte yandan İsrail polisinin eşlik ettiği fanatik Yahudiler, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.
Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, 147 fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenlediğini açıkladı.

İsrail polisi korumasındaki Yahudi grubun, Harem-i Şerif'in avlularında dolaştıktan sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldığının altı çizildi.

GERİLİM TIRMANDI

Sabah ve öğleden sonra fanatik Yahudilerin Harem-i Şerif'e düzenlediği bu tür baskınlar, bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor. Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin egemenliği ihlal ediliyor

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

KÜDUS MÜFTÜSÜ: İSRAİL POLİSİNİN TAVRI DÜŞMANCA

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin yaptığı açıklamada, "İşgal devletinin polis ve askerleri Mescid-i Aksa’nın içinde Filistinlilere düşmanca saldırıyor." dedi.

Fanatik Yahudilerin Hazreti Muhammed’e hakaretini protesto etmenin bir hak olduğuna vurgu yapan Şeyh Hüseyin, şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü bu kin, nefret, ırkçılık ve hakaretler hiçbir değer ve ahlakla örtüşmüyor. Bu hakaretler tüm semavi dinler ile beşeri hukuk sistemlerinde reddedilmiştir." Şeyh Hüseyin, "işgal devleti ve Yahudi yerleşimcilerinin Filistinliler başta olmak üzere Arap ve İslam dünyasını provoke etmeye çalıştığına" dikkati çekerek, "İşgal devletinin Mescid-i Aksa’daki düşmanca saldırılarının hiçbir gerekçesi olamaz." diye konuştu.

İsrail güçlerinin Harem-i Şerif’in hürmetini ihlal ettiğini belirten Şeyh Hüseyin sözlerini "İşgal devleti Mescid-i Aksa’daki statükoyu değiştirmek için bahane arıyor." açıklamasını yaptı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa’da, fanatik Yahudilerin provokatif "bayrak yürüyüşü"nde Hazreti Muhammed’e hakareti protesto edilirken, İsrail polisinin Filistinlilere müdahalesinde aralarında bir gazetecinin de bulunduğu bazı Filistinliler yaralandı.

BAYRAK YÜRÜŞÜNDE HAZRETİ MUHAMMED'E HAKARET

Fanatik Yahudiler, Şam Kapısı'nda düzenledikleri provokatif  "Bayrak Yürüyüşü"nde Hazreti Muhammed'e hakaret etti. İsrail polisi korumasında Şam Kapısı'nda toplanan yaklaşık 5 bin fanatik Yahudi, ellerindeki İsrail bayraklarıyla uzun bir süre gösteri düzenlemişti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...