Tgrt Haber
14 Ağustos 2023 10:06 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 10:06

Farklı bir lezzete hazır olun! MasterChef Girit kabaklı kaymaklı risotto nasıl yapılır? İşte Girit kabaklı kaymaklı risotto tarifi!

MasterChef yarışmasında farklı lezzetler denenmeye devam ediliyor. İşte onlardan biri de geçtiğimiz gün yapılan Girit kabaklı kaymaklı risotto oldu. Bu yemeğin nasıl yapıldığını merak edenler Girit kabaklı kaymaklı risotto nasıl yapılır, tarifi nedir? şeklinde araştırmalara başladı. İşte MasterChef Girit kabaklı kaymaklı risotto tarifine dair detaylar!

Farklı bir lezzete hazır olun! MasterChef Girit kabaklı kaymaklı risotto nasıl yapılır? İşte Girit kabaklı kaymaklı risotto tarifi!
Masterchef, Risotto, Girit Kabaklı Kaymaklı Risotto

MasterChef 13 Ağustos Pazar akşamı yayınlanan bölümünde şefler, yarışmacılardan Girit kabaklı kaymaklı risotto yapmalarını istedi. Yarışmacılar kendilerine tanınan sürede güzel Girit kabaklı kaymaklı risottoyu yapmak için ter döktüler. Peki “MasterChef Girit kabaklı kaymaklı risotto nasıl yapılır? MasterChef Girit kabaklı kaymaklı risotto için hangi malzemeler gerekir?” İşte Girit kabaklı kaymaklı risotto tarifi!

GİRİT KABAKLI KAYMAKLI RİSOTTA MALZEMELERİ NELERDİR?

  • 1 su bardağı arborio pirinci ya da risotto pirinci
  • 1 orta boyda Girit kabağı yoksa normal kabak da olabilir,
  • Doğranmış 1 soğan,
  • Doğranmış 2 diş sarımsak,
  • 1/4 su bardağı beyaz şarap
  • M3 su bardağı tavuk ya da sebze suyu,
  • 1/2 su bardağı kaymak
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz ve karabiber
  • Zeytinyağı
  • İsteğe bağlı taze biberiye ya da fesleğen yaprakları olabilir.

Farklı bir lezzete hazır olun! MasterChef Girit kabaklı kaymaklı risotto nasıl yapılır? İşte Girit kabaklı kaymaklı risotto tarifi!

GİRİT KABAKLI KAYMAKLI RİSOTTA NASIL YAPILIR?

Öncelikle kabağı yıkayın, soyun ve küp şeklinde doğrayın. Orta boy bir tencereye biraz zeytinyağı dökün. Doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra ise rendelenmiş kabakları ekleyin ve kabaklar yumuşayıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Arborio pirincini ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşana kadar iyice kavurun. Pirinçlerin kenarları şeffaflaşmış, ama ortaları beyaz kaldığında yeterince kavrulduklarını anlayabilirsiniz. Beyaz şarabı ekleyin ve pirinçlerin üzerine dökün. Şarap neredeyse buharlaşana kadar karıştırın.

Sıcak suyu, yavaşça 1 kepçe kadar ekleyin ve karıştırın. Pirinç suyu çekene kadar karıştırmaya devam edin. Sırayla sıcak su eklemeye devam edin ve sürekli karıştırarak pişirin. Pirincin kremamsı bir kıvama gelmesini sağlar. Kaymak ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin. Karıştırarak eriyene kadar pişirin Tuz ve karabiber ekleyin. İsteğe bağlı olarak taze biberiye ya da fesleğen yaprakları da ekleyin. Risotto, kıvamını aldığında ocaktan alın. Üzerini kapatarak birkaç dakika dinlendirin. Servis yaparken de isterseniz üzerine ekstra parmesan peyniri serpiştirerek sıcak servis yapabilirsiniz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...