Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2022 11:49 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 12:22

Faruk Fatih Özer'in abisinden pişkin savunma: Sonuçta beraat edeceğim

Kripto parada milyar dolarlık vurgun yaparak yurt dışına kaçan Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer'in abisi Güven Özer'in dava öncesi mahkemeye ilgi çeken bir dilekçe sunduğu ortaya çıktı. Özer'in suçsuz olduğunu ve beraatını talep ederek "Sonuçta beraat edeceğim" şeklinde ifadeler kullandığı dilekçenin, mahkeme tarafından reddedildiği öğrenildi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Faruk Fatih Özer'in abisinden pişkin savunma: Sonuçta beraat edeceğim
Faruk Fatih Özer,Güven Özer,Thodex,kripto para,vurgun,dolandırıcılık

Geçtiğimiz yıl 2 milyar dolarlık kripto para vurgunuyla Arnavutluk'a kaçan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 sanık hakkındaki davanın ikinci duruşması bugün görülecek. İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi ise Faruk Fatih Özer'in, abisi Güven Özer'in mahkemeye dikkat çeken bir dilekçe verdiği ortaya çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre, Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer'den sonraki 2 numaralı ismi olan abi Güven Özer, tahliyesini talep ettiği dilekçesinde, şirket çalışanlarının ve ailenin örgüt olarak addedildiğini öne sürerek katolog suçlar grubuna alındıklarını ve böylece tutuklu yargılandıklarını söyledi. Özer dilekçesinde ayrıca, "Şirket çalışanları arasındaki bağ örgüt grubunun bağı olarak addedilemez. Dolayısıyla hukuka aykırı şekilde tutuklu yargılanıyorum" ifadelerini kullandı.

ŞİRKETLERİNİN BAŞIBOŞ KALDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Kendisine yönelik tek suçlamanın kardeşine banka hesaplarını kullandırması olduğunu iddia eden Güven Özer, bundan dolayı adının dolandırıcı ve örgüt yöneticisi olarak geçtiğini söyledi. Şirketlerinin tutuklanmasıyla birlikte başıboş kaldğını öne süren Özer dilekçesinde ayrıca, "Suçsuzum, sonuçta beraat edeceğim aşikardır" şeklinde ifadelere de yer verdi.

Yurt dışına kaçtıktan sonra kırmızı bültenle aranan firari sanık Faruk Fatih Özer ve örgütün kritik isimlerinin yer aldığı davada 21 sanığa 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...