Tgrt Haber
29 Haziran 2021 15:51

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü kim, ne zaman açıklanacak?

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine kimin getirileceği merak ediliyor. Taraftarlar Fenerbahçe yönetiminden yeni teknik direktör için açıklama bekliyor. Yönetimden yeni teknik direktörü ile ilgili açıklama geldi. Peki, Fenerbahçe’yi kim çalıştıracak? Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü kim?

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü kim, ne zaman açıklanacak?
Fenerbahçe,,yeni teknik direktörü,,Ali Koç,

Fenerbahçe Kulübü, futbol A takımının yeni teknik direktörünün birkaç gün içinde kamuoyuna duyurulacağını açıkladı. Sarı-lacivertli kulübün yaptığı açıklamada, futbol takımının yeni sezon yapılanması kapsamında teknik direktör anlaşmasının yeni sezonu ve gelecek yılları kapsayacak uzun vadeli bir planlama ile yapılacağı belirtildi.

Yeni teknik direktörün çok yönlü bir değerlendirmeden geçtiğinin belirtildiği açıklamada, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, önümüzdeki sezon için mutlak şampiyonluk hedefi ile yola çıkarken, camiayı mutlu edecek sonuçlara imza atacak teknik direktörünü kulübün imkanları başta olmak üzere, uzun vadeli futbol aklı, oynatacağı oyun sistemi gibi detayları ile değerlendirmekte oldukları belirtildi.

Açıklamada, “Bu doğrultuda, bugün açıklamayı planladığımız teknik direktörümüz ile ilgili imza aşamasına gelinmiş olmasına rağmen sözleşme süreci nihayete ermemiştir. Sözleşme sürecinin nihayete ermesiyle birlikte yeni teknik direktörümüz birkaç gün içinde camiamız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

F.Bahçe’de Başkan Ali Koç, 1 Haziran’da yeni teknik adamı ‘şampiyonluk yaşamış, başarıya aç ve disiplinli’ olarak göstermişti. O günden sonra 10’un üzerinde teknik adamın sarı lacivertli ekiple ismi anılırken bu isimler sonunda 4’e kadar indi.

Fenerbahçe’de yeniden başkanlığa seçilen Ali Koç, seçim öncesi yaptığı açıklamada yeni teknik direktörü Pazartesi (dün) açıklayacaklarını söylemişti. Ancak gün içinde herhangi bir hocanın ismi açıklanmadı. Taraftarlar bu duruma tepki gösterirken akşam saatlerinde kulüpten yeni hocayla imza aşamasına gelindiği ve sözleşme sürecinin henüz nihayete ermediğine dair açıklama yapıldı.

FENERBAHÇE’DE TEKNİK DİREKTÖRÜ KİM OLACAK?

Başkan Ali Koç geçtiğimiz günlerde teknik direktör konusunda bir sürpriz olabileceğini ifade etmişti. Koç, bu konuda sürpriz yapabileceklerini söylerken, "3 aday vardı, hatta şu anda 2.5" ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü kim, ne zaman açıklanacak?

Ali Koç, Emre Belözoğlu ile yolların ayrılmasının ardından Portekiz ve Alman ekolünü tercih edeceklerini açıklamıştı. Ali Koç'un kafasındaki isimler ise Lucien Favre, Marco Silva ve Fonseca idi. Ancak devamındaki süreçte yapılan görüşmelerin ardından olumsuz dönüşlerin de etkisiyle masadaki alternatif isimlerin sayısı arttı.

Fenerbahçe'nin dünkü açıklamasından sonra farklı iddiaları ortaya atıldı. Buçuk olarak tabir edilen ismin Slaven Bilic olduğu bilinirken Hırvat teknik adamın kulübüyle olan sözleşmesi İstanbul bileti için büyük bir engel olduğu ortaya çıktı.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü kim, ne zaman açıklanacak?

Sarı lacivertli ekibin öncelikli olarak düşündüğü Bilic'i son ana kadar beklettiği ifade edildi. Vole'nin haberine göre; Hırvat teknik adamın kulübü Beijing Guoan, sözleşme feshi için yaklaşık 4 milyon euroluk bir bedel talep ettiği belirtildi. Fenerbahçe, Hırvat hoca için son bir hamle yaparken yeni hocanın açıklanmamasının nedeni olarak bu durum tahmin edildi.

Hırvatistan Milli Takım Teknik Direktörü Zlatko Dalic, kısa bir süre önce Fenerbahçe iddiaları üzerine açıklamalarda bulunmuştu. Zlatko Dalic, Hırvat medyasından Fenerbahçe ile ilgili yöneltilen sorulara "Neden bahsettiğiniz hakkında hiçbir fikrim yok." diye cevap vermişti.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü kim, ne zaman açıklanacak?

Hırvatistan Milli Takım hocası Zlatko Dalic, EURO 2020 Son 16 Turu'nda İspanya'ya elendikleri maçın ardından istifa sorusuna yanıt vermiş, "Görevim hakkında cevap vermenin ne zamanı ne de yeri! Görev sürem 2022'nin sonuna kadar sürüyor. Şimdi gerçekten bunu konuşmanın zamanı değil." diye konuştu.

Ali Koç ise söz konusu hoca hakkında "Dalic benim çok istediğim biri, bize çok güzel bir rapor hazırlamıştı geçen sene. Tavrı bize, bana çok uyuyordu. Turnuva ertelenince olmadı. Bu raundda görüşmemiz olmadı." ifadelerini kullanmıştı. Hırvatistan'ın kupaya veda etmesi üzerine Fenerbahçe'nin Zlatko Dalic için son bir hamle yapabileceği belirtiliyor.

Ayrıca bu Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü arayışında yer alan isimler arasında Nuno Espirito Santo da bulunuyor. Tecrübeli hocanın kariyeri sarı lacivertli taraftarlar arasında merak konusu oldu. Wolverhampton Wanderers ile yollarını ayıran Nuno Espirito Santo'nun Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olacağı iddia ediliyor.

NUNO ESPİRİTO SANTO KİMDİR? ESPİRİTO SANTO'NUN KARİYERİ

Sao Tome ve Principe ülkesinde dünyaya gelen Portekiz uyruklu teknik adam futbolculuk yıllarında Kalecilik mevkiinde görev yaptı. Portekiz Ligi, La Liga ve Rusya'da farklı kulüplerin formasını giydi.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü kim, ne zaman açıklanacak?

Teknik direktörlük kariyerine Malaga'da kaleci antrenörlüğü yaparak başlayan Nuno Espirito Santo, sonrasında Panathinaikos'da kaleci antrenörü olarak kariyerini sürdürdü. Nuno Espirito Santo ilk teknik direktörlük deneyimini ise Portekiz Ligi takımlarından Rio Ave'de yaptı. Daha sonra sırasıyla Valencia, Porto ve Wolverhampton takımlarında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...