Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2021 13:30

Fenomen Enes Batur Meclis gündeminde

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu sosyal medyanın etkisi ele almaya devam ediyor. Komisyonun son toplantısında Youtube’da 15 milyon takipçisi olan fenomen Enes Batur gündeme geldi. Vekiller Batur’un komisyonda dinlenmesi önerisinde bulundu. Ayrıca facebook, twitter, instagram dünya devlerinin Türkiye temsilcilerinin de Meclis’e çağrılması kararlaştırıldı.

Fenomen Enes Batur Meclis gündeminde
enes batur,TBMM,meclis

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu son toplantısında sosyal medyanın etkisini görüştü.

VEKİLLERDEN ENES BATUR'U DİNLEYELİM ÖNERİSİ

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, toplantıda YouTuber Enes Batur'u işaret etti. Kendi çocuğunun da Batur’u takip ettiğini söyleyen Erbay, milyonlarca genci etkilediğinin altını çizdi. Erbay, "Batur, dünyaya nasıl bakıyor, ne düşünüyor, dinlememiz gerek" önerisinde bulundu.

CHP’li Erbay’ın önerisi komisyon tarafından kabul edilirse Enes Batur Meclis'e davet edilerek komisyona sosyal medya kullanımına ilişkin detaylı bir sunum yapması istenecek

FAHRETTİN ALTUN MECLİS'E İLETİŞİM ANLATACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da komisyonun daveti üzerine Meclis'e gelecek. Sosyoloji Profesörü olan ve sosyal medyayı aktif olarak kullanan Altun, milletvekillerine dijital çağda siyaset ve iletişim konularında bilgilendirmede bulunacak.

SOSYAL MEDYA TEMSİLCİLERİNE TBMM'DEN DAVET

Sosyal medya yasası kapsamında Türkiye’de temsilcilik açan sosyal medya devleri de toplantıda konuşuldu. Facebook, Twitter, Instagram'ın Türkiye temsilcilerinin Meclis’e çağrılması kararlaştırıldı.

ONLİNE KOMİSYON ONLİNE GENEL KURUL ÖNERİSİ

Komisyona dinlenmek üzere davet edilecek isimlerle toplantıların çevrimiçi yapılması da önerildi. Bununla ilgili iç tüzük dönüşmeli diyen Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, "Bence Genel Kurul'u bile dijitale taşımalıyız" önerisinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...