Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Kasım 2014 16:06

Fethiye'de feci kaza, 2 ölü, 4 yaralı

Muğla'nın Fethiye İlçesinde, inşaat kamyonu bir minibüse çarptı. Kazada, biri kadın iki kişi hayatını kaybederken dört kişi de yaraland

Fethiye'de feci kaza, 2 ölü, 4 yaralı
fethiye,kaza,öuğla,

Kaza, bu sabah saat 10.30 sıralarında Fethiye Çamköy Mahallesi çevre yolu kavşağında meydana geldi. Antalya istikametinden Fethiye istikametine giden Duran Kaval (34) yönetimindeki 07 EFP 67 plakalı inşaat kamyonu, kavşağa hızla girince Karaçulha mahallesinden Fethiye şehir merkezine yolcu toplayarak gitmekte olan Alican Kıvrak (24) yönetimindeki 48 TM 3322 plakalı Çalıca- Yenievler dolmuşu da dikkatsizlik yüzünden kavşakta duruş yapmadan aniden kavşağa girince çarpıştı. Minibüs, içindeki 6 yolcuyla birlikte çarpmanın etkisiyle takla atıp orta refüje savruldu. Karaçulha kavşağı mevkisi bir anda can pazarına döndü. Çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine çok sayıda ambulans geldi. Kamyonun yandan çarparak devirdiği minibüs hurdaya döndü.

Kazada, dolmuşta bulunan Zeynep Karacan (33) ile Sedat Çağan (23) hayatlarını kaybedip otopsi için Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazada yaralanan Gizem Karacan (14), Sinan Küçük (44), dolmuş sürücüsü Ali Can Kıvrak (24) ve 10 yaşındaki olduğu öğrenilen ancak ismi tespit edilemeyen bir erkek çocuğu yaralı olarak ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi ile diğer özel hastanelere kaldırılıp tedavi altına alındı. İnşaat kamyonu sürücüsü Duran Kaval da Fethiye Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Fethiye Antalya karayolu yaklaşık 1.5 saat karaçulha kavşağındaki bu kaza nedeniyle trafiğe kapatıldı. Kazaya Fethiye Cumhuriyet Savcılığı el koydu. Fethiye Emniyet Müdürü Hakan Aşık ve diğer emniyet yetkilileri kaza yerinde emniyet şeridi çekerek yeni bir kaza yaşanmaması için yoğun önlem aldı. Kazayı duyan çok sayıda vatandaş olay yerine koşarak ölü ve yaralılar hakkında bilgi almaya çalıştı. Bu arada kamyonun kavşağa 80 km hızla girdiği polis tarafından tespit edildi. 

MUHTAR "BU KAVŞAK ÖLÜM KAVŞAĞI OLDU"

Karaçulha Mahallesi muhtarı, kavşakta bu güne kadar çok sayıda kaza yaşandığını belirterek bu kavşağa kamera yerleştirilmesini istedi. Kavşaktaki ışıklara sürücülerin uymadığını, bölgenin çiftçi bölgesi olduğunu söyleyen muhtar Mustafa Gizli, "Kırmızı ışık yanmasına rağmen çok ihlal yapılıyor. Bu kaza nasıl oldu görmedim. Ancak bu güne kadar çok sayıda ölümlü kaza meydana geldi. Yakınımızda sebze hali olduğu için çevre yolu oldukça tehlikeli. Biz önlem olarak kavşağa güvenlik kamerası takılması ve polis tarafından sık sık uygulama yapılmasını istiyoruz" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...