Tgrt Haber
21 Temmuz 2021 18:03

Fethiye’de nüfus 1 milyonu geçti

Kurban Bayramı’nın dokuz gün olmasının ardından tatilciler Muğla’nın Fethiye ilçesine adeta akın etti. Fethiye’de tatilcilerin yoğun ilgisi ile nüfus 1 milyonu geçti.

Fethiye’de nüfus 1 milyonu geçti
Kurban Bayramı

Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olması ile birlikte tatilciler turizm beldesine adeta akın etti. Turizmin gözbebeklerinden biri olan Fethiye de tatilcilerin uğrak yerlerinden biri oldu.  Elde edilen verilere göre Kurban Bayramı sürecinde Fethiye’nin nüfusunun 1 milyonu geçtiğini ifade eden Kaymakam Eyüp Fırat, “Edindiğimiz rakamları duyunca ben de çok şaşırdım. Sadece bir günde gününde Ölüdeniz Mahallemize 52 bin 460 araç girmiş. Bu araçlarda en kötü ihtimal dört kişi olduğunu düşünürsek, sadece bir günde Ölüdeniz’ e 200 bin kişi girmiş. Bu rakam çok ciddi bir rakam. İlçemizin en büyük gelir kapılarının başında turizm yer alıyor. Dolayısıyla ne kadar çok turist bölgemize gelirse, bizde o kadar çok seviniyoruz. Elimizden geldiğince trafiği rahatlatabilmek, misafirlerimizi rahat ettirebilmek adına Kaymakamlığımız, Belediyemiz, askerimiz ve polisimizle el birliğiyle gayret içindeyiz” dedi.

“BAYRAM NEDENİ İLE 468 TON ÇÖP TOPLUYOR”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise "Ölüdeniz’de Kurban Bayramı nedeni ile inanılmaz bir yoğunluk var. Fethiye nüfusu şuan itibari ile 4 kat artmış durumda. Bu artışı belediyemize bağlı temizlik işleri müdürlüğünün verilerine bakınca da çok net olarak anlıyoruz. Normal günlerde ilçemiz genelinden 160 ton çöp çıkarken, bayram nedeni ile şuanda 468 ton çöp topluyoruz. İlçemizde Fethiye Belediyesi birimlerinin yanı sıra Kaymakamlık bünyesindeki ve diğer müdürlüklerimizin birimleri olarak hep beraber teyakkuzdayız. İlçemize tatil için gelen misafirlerimizin dönüş anına kadar teyakkuzda olacağız. Fethiye halkımız ve burada yaşayan insanların huzuru ve refahı için çalışmalarımıza devam ediyoruz ve edeceğiz de” diye konuştu.

Fethiye’de nüfus 1 milyonu geçti

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...