Tgrt Haber
31 Temmuz 2021 07:27

Fethiye'de orman yangını: Kovayı kapan ormana yardıma koştu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın orman bölge müdürlüğü ekipleri itfaiye ve vatandaşların da yardımıyla kontrol altına alındı

Fethiye'de orman yangını: Kovayı kapan ormana yardıma koştu
muğla,fethiye,orman yangını

Marmaris Bodrum ve Milas'dan sonra şimdi de Fethiye'de orman yangını çıktı. Muğla’nın Fethiye ilçesinde ormanlık alandan bir anda alevler yükseldi. Alevler rüzgarın da etkisi ile kısa sürede yayıldı. Bir yanda itfaiye ekipleri diğer yanda vatandaşlar yangını söndürmek için canla başla çalıştı.

KOVAYI KAPAN ORMANA YARDIMA KOŞTU

Yangın akşam saatlerinde Ölüdeniz Mahallesi Ocaklar Mevkii'nde ormanlık alanda başladı. Yerleşim yerlerine yakın bir noktada başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Bölgeye çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. Fetihiye-Ölüdeniz yolu trafiğe kapatıldı. Yangın söndürme çalışmalarına orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerini yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Eline kova ve bidon alan vatandaşlar da yardım için ormana koştu.

Fethiye'de orman yangını: Kovayı kapan ormana yardıma koştu

Ekiplerin ve vatandaşların yardımı ile yangın iki saatlik bir çalışma ile kontrol altına alındı.

KARACA: SABOTAJ İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ

Öte yandan söndürme çalışmalarına katılan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yaptığı açıklamada sabotaj ihtimali üzerinde durduklarını belirtti. Karaca, “Türkiye’nin 66 noktasında çıkan yangınların sabotaj olma ihtimali büyük ihtimal. Maalesef burada da bu konu üzerinde duruluyor. Bir çok görgü tanığından aldığımız neticeler doğrultusunda bizler bu yangının sabotaj nedeniyle çıktığını düşünüyoruz. Ama şu an itibariyle baktığımız zaman yerleşim alanı ve oteller bölgesini tehdit eder durumda değil” diye konuştu.

 

Fethiye'de orman yangını: Kovayı kapan ormana yardıma koştuFethiye'de orman yangını: Kovayı kapan ormana yardıma koştu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...