Tgrt Haber
24 Mart 2015 14:51

Fethiye'de YGS skandalı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sınava giren bir gencin optik formunun sınav salonunda unutulduğu iddia edildi.

Fethiye'de YGS skandalı
fethiye, optik form, skandal, YGS

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran aday, görevini ihmal edenler için suç duyurusunda bulundu.
Muğla’nın Fethiye ilçesinde 15 Mart 2015 günü Atatürk ilköğretim okulunda yüksek öğretime geçiş (YGS) sınavına giren 20 yaşındaki Mert İçer soruları çözüp optik formunu gözetmene sorunsuz teslim ettikten sonra sınıftan ayrıldı. Her aday gibi sonuçları beklemeye başladı. Sonuçlar açıklandığında heyecanlı şekilde bilgisayarın başına geçtiğinde, “Sınav kurallarına uymadığınız için sınavınız geçersiz sayılmıştır” ibaresiyle karşılaştı.
Bir yanlışlık olduğunu fark eden Mert İçer Fethiye ÖSYM bürosuna gitti. Burada bir görevlinin Atatürk Okulu'nda bir optik formun unutulduğunu tespit ettiklerini söylemesi üzerine sınava girdiği okula koştu. Okul yetkilileri ile görüşen Mert İçer "sınıflardan birinde bir optik form unutulmuş, hizmetli tarafından bulunmuş, tutanakla ÖSYM yetkililerine teslim edilmiş" cevabını aldı. Sınava girmesine rağmen soruları cevaplandırıp üniversiteye girme hayali içindeki Mert İçer hemen Fethiye adliyesine giderek adlarını bilmediği sınav salonundaki görevliler, ÖSYM sınav merkezi yetkilileri hakkında görevi ihmal sureti ile kötüye kullanmak gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
"ÜÇÜNCÜ KEZ GİRDİM OPTİK FORMU DOLDURMAYI TESLİM ETMEYİ BİLİYORUM" 
Fethiye Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Mezunu olduğunu 3. kez sınava girdiğini bildiren Mert İçer “kaç yıl boyunca dershanelere gittim. Geçen yıl puanım iyi olmasına rağmen istediğim yer olmadığından tercih yapmadım. Sınava 3. kez giriyorum. Optik formun nasıl doldurulacağını, işaretleme şekli ve kime teslim edileceğini gayet iyi biliyorum. 15 Mart 2015 günü Atatürk ilköğretim okulunda sınava girdim. Soruları cevaplandırıp gözetmene sorunsuz teslim ettim. Ve sınıftan ayrılarak sonucu beklemeye başladım. Sonuçlar açıklandığı sırada internetten bakınca “ sınav kurallarına uymadığınız için sınavınız geçersiz sayılmıştır” ibaresi ile karşılaştım. Bir yanlışlık olduğunu fark edip hemen Fethiye ÖSYM bürosuna gittim. Burada konuşurken görevlinin laf arasında Atatürk İlköğretim okulunda bir optik formun unutulduğunu ama kime ait olduğunu bilmediğini okula gidip sormamı isteyince bu okula gittim. Okul Müdürü A.K ile görüştüm. A.K bana 'Sınıflardan birinde bir optik form unutulmuş. Hizmetli arkadaş tarafından bulunmuş. ÖSYM yetkililerine haber verdik. Hizmetli tarafından bulunduğuna dair tutanakla kendilerine teslim ettik. Onlarda olay büyümeden kapatalım bu konuyu dediler. Ve ÖSYM merkezine göndereceklerini söylediler' deyince şaşkına döndüm. 3 senedir YGS’ ye giriyorum. Sürekli deneme sınavlarına giriyorum. Optik formunun nasıl doldurulacağını, işaretleme şeklini ve kime teslim edileceğini gayet iyi biliyorum. Ben sorunsuz teslim ettim. Hatta sınav kurallarına uymadığım beyanını ispatlayacak herhangi bir tutanakta bulunmamaktadır. Ben Turizm Öğretmenlik istiyordum. Hayatımı kararttılar. Eğer sınava girdiğim halde, hakkımda tutanak tutulmadığı halde, 'Sınav kurallarına uymadığım için sınav geçersiz sayılmıştır' ibaresini yapacak suç işlemediğim halde bu şekilde gösterenler hakkında suç duyurusunda bulundum. Maddi manevi Tazminat isteyeceğim. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdum. ÖSYM yetkilileri ve adlarını bilmediğim sınav salonundaki görevliler hakkında gerekli soruşturmanın açılmasını istedim” dedi.
Mert İçer, sınav günü sınav salonunda varsa kamera ve diğer kayıtların incelenmesini hakkında tutulmuş yine varsa sınav kurallarına uymadığı şeklindeki tutanağın gösterilmesini de isteyerek, "Hemen herkes bana sınavda aldığım puanı soruyorlar ne diyeceğimi bilemiyorum. Beni sınav kurallarına uymamakla suçlamışlar. Bu belgeyi göstersinler belki önümüzdeki yılda beni sınava almayacaklar yetkililerden sorunuma çözüm bekliyorum” diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...