Tgrt Haber
01 Haziran 2014 14:35

Fethullah Gülen için düğmeye basıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 17 ve 25 Aralık girişimlerinin ardından başlattığı soruşturmada önemli bir sürece girildi. Başsavcılık, soruşturma dosyasında bir numaralı “şüpheli” olan ve ABD'nin Pensilvanya Eyaleti'nde yaşayan Fethullah Gülen hakkında "iade" talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

Fethullah Gülen için düğmeye basıldı
fethullah gülen,ankara cumhuriyet başsavcılığı,17 ve 25 aralık girişim,soruşturma,önemli süreç,

Bu çerçevede ilk adım, Adalet Bakanlığı aracılığıyla Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen "gizli" ibareli resmi yazı ile atıldı. Başsavcılığa bağlı Anayasal Suçlar Bürosu'nun yazısında, "Türkiye Cumhuriyeti İle ABD Arasında Suçluların Geri Verilmesi Ve Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardım Anlaşması" hatırlatılarak, bu anlaşma kapsamına giren suçlar ve izlenecek prosedür soruldu.Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları aracılığı ile ABD Adalet Bakanlığı'na gönderilecek dosyanın, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce tamamlanması bekleniyor. Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen, ABD Devleti'nin verdiği "yeşil kart" sayesinde sürekli oturum hakkına sahip. Ancak bu kart, "ABD vatandaşlığı" anlamına gelmiyor.
Bu nedenle Gülen hakkında yapılacak "iade" talebinde, "ABD vatandaşlığı" gibi bir engel söz konusu olmayacak. Paralel örgüte yönelik üç temel iddiayı ise "seçimle işbaşına gelmiş hükümeti devirmeye teşebbüs", "anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" ve "casusluk" suçlarının oluşturduğu öğrenildi. Bu üç ana suçla bağlantılı olarak, "suç örgütü kurmak", "örgüt yöneticiliği ve üyeliği", "özel hayatın ihlali", "iletişimin yasa dışı yollarla dinlenmesi", "tehdit" ve "şantaj" iddiaları da soruşturma kapsamında yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...