Tgrt Haber
15 Temmuz 2022 08:03 - Güncelleme : 15 Temmuz 2022 08:16

FETÖ elebaşı Gülen’i ABD’den 7 defa istedik! 

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen başta olmak üzere örgüt mensuplarının Türkiye’ye iade edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Adalet Bakanlığı verilerine göre ABD’den 227 ve AB üyesi ülkelerden toplamda 406 örgüt mensubunun iadesi istendi. FETÖ elebaşı Gülen için ise 7 defa ABD’ye ‘teslim edin’ dedik.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
FETÖ elebaşı Gülen’i ABD’den 7 defa istedik! 
fetö,15 temmuz,iade

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam 6 yıl geçti. FETÖ’cü hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde izi olanların yakalanması ve Türk yargısında hesap vermesi için ise çalışmalar devam ediyor. Hükümet FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i bugüne kadar 7 defa ABD’den istenirken, 110 ülkeden 1.133 FETÖ mensubu hakkında toplamda 1.234 iade talebi iletildi. Bunlardan üçü iade talebi iletilen ülkeler tarafından kabul edilirken 28 ülke ise 121 örgüt mensubunu sınır dışı etti.

ÖNCE VE SONRASI

FETÖ elebaşı Gülen için ABD’ye gönderilen dosyalardan dördü 15 Temmuz öncesi yani İstanbul’da ki Tahşiyecilere Kumpas, Selam Tevhid/Kudüs Ordusu (usulsüz dinleme), Ankara’da ki FETÖ Çatı ve Bursa’da polislik sorularının çalınması davalarını kapsıyor. Diğer üç talep, darbe girişiminin bastırılmasının ardından dört gün sonra 19 Temmuz 2016’da ABD’ye iletildi. Üç talep arasında; Genelkurmay Çatı, Cumhurbaşkanı’na Suikast Girişimi ve İstanbul Darbe Ana Davalarıyla ilgili dosyalar bulunuyor. Ayrıca FETÖ elebaşı Gülen’in toplam 27 suçtan iadesi istendi.

ABD İLK SIRADA

Bugüne kadar ABD’den 227 ve AB üyesi ülkeler arasından toplamda 406 örgüt mensubunun iadesi istendi. AB üyesi ülkeler içerisinde ise en fazla talep 129 kişi hakkında Almanya’ya gönderildi. Bu ülkeyi 97 kişi ile Yunanistan takip ederken yine 52 kişi hakkında Belçika’ya, 33 kişi hakkında Hollanda’ya ve 31 kişi hakkında İngiltere’ye iade dosyası iletildi. Ancak bu ülkeler bir tek FETÖ’cüyü bile vermedi.

1.003 KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ

1.003 FETÖ mensubuna yönelik kırmızı bülten çıkarılması için İçişleri Bakanlığı Interpol Daire Başkanlığına iletildi. Ancak, FETÖ mensuplarına yönelik kabul edilen bir kırmızı bülten talebi bulunmuyor. Son olarak Interpol İcra Komitesinin 17 Kasım 2018 tarihli oturumunda FETÖ kapsamında iletilen taleplerin siyasi içerikli olduğu ve Interpol Tüzüğü’nün 3’üncü maddesine uygun olmadığı kararı alınmış ve FETÖ mensuplarının yerlerinin tespiti, geçici tutuklanmaları, iadelerinin istenmesi gibi taleplerin de Interpol kanalıyla yapılmaması istenmişti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...