Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 11:16

FETÖ elebaşı Gülen’in veliahtı Mehmet Ali Şengül öldü

Kırmızı listede aranan ve FETÖ’nün veliahtı olan Mehmet Ali Şengül, koronavirüs tedavisi gördüğü Almanya’da öldü.

FETÖ elebaşı Gülen’in veliahtı Mehmet Ali Şengül öldü
FETÖ,Mehmet Ali Şengül

Kırmızı listede aranan ve başına 10 milyon lira ödül konulan FETÖ’cü Mehmet Ali Şengül Almanya’nın Hessen eyaletindeki hastanede 3 aydır koronavirüs tedavisi görüyordu. FETÖ elebaşının 1966 yılında örgütü kurduğunda yakınındaki 14 kişiden biri olan Şengül, elebaşı öldükten sonra yerine geçecek isim olarak gösteriliyordu. Şengül, FETÖ’nün Türkiye’deki kumpas operasyonlarını koordine edip yöneten ve "Başyüceler" ya da "İstişare Heyeti" olarak da bilinen "Karanlık Kurul" içerisindeydi.

GÜLEN'İN YERİNE VEKALET ETTİ

FETÖ elebaşı Şengül’ü 1999’da örgütün asker-polis sorumlusu olarak daha sonra ise 2001’de örgütün Orta Asya sorumlusu olarak görevlendirmişti. FETÖ’nün Türkiye imamı Mustafa Özcan’la  liderlik çekişmesi yaşayan Şengül, örgütün ayrıca Uzak Doğu imamlığını da yürütmüştü.  FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in sadık adamlarından biri olan Mehmet Ali Şengül, 16 Şubat 1983’te gözaltına alınmış, 2 hafta sonra serbest bırakılmıştı. Şengül ayrıca Fetullah Gülen Türkiye’den kaçtıktan sonra bir süre yerine vekalet etmişti.

İDDİANAMEDE DE YER ALDI

Şengül'ün örgüt içinde tayin, terfi ve yönlendirmelerin yapıldığı istişare heyetinde olduğu, FETÖ çatı iddianamesinde de yer almıştı. 15 Temmuz’dan önce firar eden Şengül hakkında “silahlı terör örgütü yöneticiliği” ve “anayasal düzeni ihlale teşebbüs” başta olmak üzere birçok suçtan yakalama kararı bulunuyordu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...