Tgrt Haber
02 Temmuz 2021 07:56

FETÖ ihraçlarında yetki süresi 3 yıl uzatılacak

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL'in kalkmasından sonra 2018’de getirilen FETÖ ihraçları gözaltı süresi ve TMSF’nin kayyum atama yetkisi uzatılıyor.

FETÖ ihraçlarında yetki süresi 3 yıl uzatılacak
FETÖ ihraç,ak parti

OHAL’in kalkmasından sonra getirilen FETÖ ihraçları, 12 günlük gözaltı süresi ve TMSF’nin kayyum atama yetkisi 31 Temmuz'da bitiyor. Terörle mücadele kapsamında önemli bir kilit noktası olan bu düzenlemelerin süresi uzatılacak.

TORBA KANUN'A EKLENECEK

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL, 18 Temmuz 2018'de kaldırıldı. Daha sonra 7145 sayılı kanun 31 Temmuz 2018'de Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece terör örgütleriyle bağı olan memurların kamu görevinden ihraç edileceği hüküm altına alınmış oldu. Gözaltı süresi, toplu işlenen suçlarda 12 güne kadar çıkarıldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) terör ile irtibatlı şirketlere kayyum tayin edilmesine dair düzenlemeler yer aldı. Söz konusu 3 düzenlemenin uygulanma süresi 31 Temmuz’da sona erecek. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş başkanlığında oluşturulan heyetin hazırladığı düzenleme Torba Kanun’a eklenecek. 31 Temmuz’da süresi dolacak kanunun 1 ila 3 yıl uzatılacağı belirtiliyor.

İKİ BAKANLIĞIN GÖRÜŞÜ ALINACAK

Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı değerlendirmelerini aldıktan sonra AK Parti’nin düzenlemeyi Meclis gündemine getirmesi bekleniyor. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünden önce düzenlemenin uzatılması planlanıyor. Adalet ve İçişleri’nin görüşü alınarak oluşturulacak kanunla toplu işlenen suçlarda gözaltı süresinin 12 güne kadar çıkartılmasının ve terör ile irtibatı olan şirketlere TMSF’den kayyum atamasının devamı istenecek.

"FETÖ SORUŞTURMALARI BİTMEDİ"

FETÖ soruşturmalarının hala devam ettiğini, toparlanması gereken işlerin olduğunu ve sürenin bitmesine 1 ay kaldığını belirten AK Parti kurmayları düzenlemenin ihtiyaç duyulan bir konu olduğunu söyledi.  Soruşturmaya devam edilen dosyaların yeni eklenen dosyaların olduğunu ve bunların biriktiğini belirten kurmaylar, bir ay içerisinde toparlanması mümkün olmayan binlerce dosyanın olduğunu ifade etti. “ ‘Bitti’ denildiği zaman bu sefer kamu güvenliği yönünden eksiklik söz konusu olacak” diyen AK Parti kurmayları “Süreç dinamik olduğu için bir yerde kestiğinizde iş yarım kalacak. 1 yıl mı 3 yıl mı olma konusunda müzakere edilecek. Görüşmeler neticesinde netleşecek.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...