Tgrt Haber
18 Haziran 2021 10:02

FETÖ, MİT'i ele geçirmek istedi

FETÖ'nün MİT kumpası davasında gerekçeli karar açıklandı. 18 sanığın yargılandığı davanın gerekçeli kararda MİT’in başına FETÖ mensubu atanmak istendiği anlatıldı.

FETÖ, MİT'i ele geçirmek istedi
FETÖ,,MİT,,mit kumpası,

‘MİT kumpasına ilişkin 18 sanığın yargılandığı davanın gerekçeli kararı açıklandı. FETÖ’nün Milli İstihbarat Teşkilatını ele geçirmek istediği belirtildi. Hükümetin devirmek istenildiği 17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz Darbe Girişimi anlatıldı.

FETÖ'nün 7 Şubat 2012’de MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağırılmasına ilişkin 10'u tutuklu 18 sanığın yargılandığı ‘MİT kumpası' davasının karara bağlanmasının ardından, mahkeme, bin 4 sayfalık gerekçeli kararını açıkladı.

Kararda FETÖ’nün Milli İstihbarat Teşkilatına ilk sızmanın 1994 yılında olduğu vurgulandı. Açıklamada MİT’in başına FETÖ mensubu atanmak istendiğinin altı çizildi.

Mahkeme gerekçeli kararında, “7 Şubat ile amacına ulaşamayan örgüt sonrasında 17-25 Aralık kumpasları ve en son 15 Temmuz Darbe Girişimi ile uluslararası himayedarları ile hükümeti devirmeyi denemiş ancak asıl söz ve hak sahibi milletimizin iradesi ile her seferinde olduğu gibi başarısızlığa mahkum olmuştur” denildi.

Öte yandan mahkeme, FETÖ’nün barış sürecinin başarısız olmasını sağlamak için yoğun bir çaba gösterdiği ifade edildi. Aynı zamanda örgüt mensupları Cumhurbaşkanı aleyhinde raporlar basarak algı yönetmeye çalıştığı anlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...