Tgrt Haber
14 May 2019 09:53

FETÖ soruşturmasında 3'ü helikopter pilotu 34 şüpheliye gözaltı kararı

FETÖ'nün Kara Havacılık Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 3'ü helikopter pilotu 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ soruşturmasında 3'ü helikopter pilotu 34 şüpheliye gözaltı kararı
ankara,fetö

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kara Kuvvetleri  Komutanlığına bağlı  Kara Havacılık Komutanlığı bünyesindeki  asker şahıslardan FETÖ' nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen   2 yüzbaşı, 1 üsteğmen , 30 astsubay şüpheli ile bahse konu askerleri FETÖ  adına yönetip yönlendiren  1   sivil mahrem imam olmak üzere toplam 34    şüpheli hakkında 14.05.2019 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir. Gözaltına alınan asker şüphelilerin  tamamı görevdedir.
3 Subay Helikopter Pilotu, 30 astsubay ise Helikopterlerin bakımından sorumlu Teknik Personel olarak görev yapmaktadır.  Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele   Şube Müdürlüğünce devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...