Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2016 09:48

FETÖ soruşturmasında 'Otto Group'un ECE Grubuna kayyum atandı

Türkiye'de devam eden FETÖ soruşturması kapsamında Hamburg merkezli 'Otto Group' şirketinin yan kuruluşu olan AVM işletmecisi ECE'ye kayyum atandı.

FETÖ soruşturmasında  'Otto Group'un ECE Grubuna kayyum atandı
Otto Group,ece grup,kayyum,

Türkiye'de devam eden FETÖ soruşturmasında ilk kez bir Alman şirketine kayyum atandığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak ECE Grubu'ndan açıklama geldi.

Alman medyası, Hamburg merkezli 'Otto Group' şirketinin yan kuruluşu olan AVM işletmecisi ECE'ye FETÖ bağlantısı iddiasıyla kayyum atandığını duyurdu. dfv Mediengruppe adlı sitesinde yer alan haberde, Otto Group Ümraniye'deki 'Modern East' adlı AVM'nin işletme kontratını iptal etmek zorunda kaldığı ifadeleri yer aldı.

Sputnik'in derlediği habere göre, Otto Group'un yan kuruluşu 'ECE Türkiye' şirketinin sahiplerinin FETÖ ile ilişkili oldukları şüphesiyle şirkete bir süre önce kayyum atandığı belirtildi. ​​ECE şirketinin Alman yöneticisi Andreas Hohlmann yaptığı açıklamada kayyum atandığını doğruladı. Konu hakkında çok fazla yorum yapmak istemeyen Hohlmann "Her şey çok profesyonel düzeyde oldu. Bizim içim AVM'yi işletmeye devam etmenin bir anlamı kalmadı" dedi.


ECE şirketi Modern East adlı AVM'yi mayıs ayında açmıştı. Ek inşaatlarla geliştirilmesi planlanan 4 katlı AVM'de 141 dükkan bulunuyor. Konuyla ilgili ECE grubundan açıklama geldi

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

'14 ülkede 199 Alışveriş Merkezi yöneten Alman ECE Grubu’nun Türkiye iştiraki ECE Türkiye, İstanbul Anadoluyakası, Ümraniye ilçesinde yer alan Modern East Alışveriş Merkezi’nin yönetim sözleşmesini, 21 Ekim 2016 tarihi itibari ile, alışveriş merkezinin sahibi olan şirketin kayyımlarca temsil edilen yeni yönetimi ile varılan karşılıklı anlaşma gereğince feshetmiştir.

ECE Türkiye, Modern East Alışveriş Merkezi’nin sahibi değildir ve ECE Türkiye aleyhine hiçbir soruşturma gerçekleşmemiştir. Bu konuyla ilgili çıkan aksi haberlerin hiçbir dayanağının olmadığını bilgilerinize sunar, kamuoyuyla paylaşırız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...