Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ağustos 2016 12:39

FETÖ temizliği sürüyor

BDDK, aralarında 3 başkan yardımcısı, 10 daire başkanı ve murakıpların da bulunduğu 113 kişiyi görevden uzaklaştırdı. Kurul bünyesinde soruşturma komisyonu da kuruldu. Komisyon, 113 kişinin geçmiş faaliyetlerini inceleyecek

FETÖ temizliği sürüyor
fetö,temizlik,bddk,köstebek,

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında başlatılan temizlik operasyonları sürüyor. Daha önce 80'e yakın örgüt üyesini görevden uzaklaştıran Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) önceki gün kurul toplandı. Edinilen bilgiye göre, kurumda görevden alınan kişi sayısı 113'e yükseldi.

10 TANESİ DAİRE BAŞKANI

Görevden alınan 113 kişi arasında murakıp ve uzmanların yanı sıra başkan yardımcısı ve daire başkanı statüsünde kişiler de bulunuyor. Listede, 3 başkan yardımcısı ile hukuk, uygulama, denetim ve strateji birimlerinden 10 daire başkanının da olduğu öğrenildi. BDDK bünyesinde açığa alınan 113 personelle ilgili soruşturma komisyonu da kuruldu. Komisyon açığa alınan personelin geçmişte kurumda yaptığı işlemleri inceleyecek. Bu işlemlerden şüpheli görülenler çıkarsa adli mercilere bildirecek. Yeni alınacak personel için de çifte soruşturma yapılacak. Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı ile irtibat kuracak olan kurum, personel seçerken dikkat edecek.

30 MURAKIPLA İLGİLİ GÖZALTI KARARI VAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde 30 BDDK murakıbı hakkında gözaltı kararı verilmişti. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 30 şüphelinin adreslerinde arama ve gözaltı işlemi yapmıştı. 18 murakıp ise gözaltına alınmıştı. Diğerleri ise adreslerinde bulunamamıştı. Adreslerde yapılan aramalarda dijital ve yazılı belgelere el konulmuştu.

HESAPLARA GİRENLER LİSTEDE YER ALIYOR

Aralarında siyasiler, işadamları ve vakıfların da olduğu onlarca özel ve tüzel kişinin bankalardaki kişisel hesaplarına gizlice giren paralel köstebeklerin de görevden alınan murakıplar arasında olduğu belirtiliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından iki kamu bankasında (Vakıfbank ve Halkbank) murakıp olarak görevlendirilen 8 kişinin birçok kişinin banka hesaplarına usulsüzce girerek, hesap hareketlerini incelediği, elde ettikleri tüm bilgileri de Pensilvanya'ya götürdüğü ortaya çıkmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...