Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Şubat 2018 16:52

FETÖ üyesi üniversite öğrencisine 6 yıl 3 ay hapis

Hatay'da FETÖ/PDY üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan üniversite öğrencisi 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ üyesi üniversite öğrencisine 6 yıl 3 ay hapis
ceza,FETÖ/PDY davasında karar,Hatay,karar,

Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu yargılanan üniversite öğrencisi Yunus Emre Bağrıyanık, avukatı ve yakınları katıldı.

Bağrıyanık savunmasında, hakkındaki iddiaları reddetti.

ByLock kullanmadığını ileri süren sanık, yaklaşık 2 yıl örgüte bağlı evlerde kaldığını söyledi.

Bağrıyanık, 3-4 kez örgütün sohbet toplantılarına katıldığını, sohbeti evlerden sorumlu olan Yunus adındaki kişinin yaptığını anlattı.

Evde kalmak için ücret ödemediğini dile getiren Bağrıyanık, "Yunus'un telefonuma ByLock yüklediğinden emin değilim. Yunus zaman zaman bizden telefonumuzu alıyordu. Telefonun şifresini de biliyordu. Bizden istediğinde söylüyorduk. Bizden kendi adımıza hat çıkarıp vermemizi de istiyordu ancak ben böyle bir işlem yapmadım." ifadesini kullandı.

Sanık avukatı da müvekkilinin örgüt üyesi olmadığını belirterek, tahliyesini istedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti Bağrıyanık'ı "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet sanığın tutuklu bulunduğu süreyi dikkate alarak yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...