Tgrt Haber
05 Ekim 2022 08:35 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 10:44

FETÖ yine dershaneciliğe soyundu: FETÖ'cüye 5, olmayana 30 bin lira

Dershaneler kapatılınca taban bulmakta zorlanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yine dershaneciliğe soyundu. FETÖ ünlü bir eğitim kurumunun adını taklit ederek İstanbul’da 3 şubeli dershane kurdu. Derslere de KHK ile eğitim lisansları iptal edilen FETÖ’cüler girdi. Polis korsan dershanelere düzenlediği operasyonda 35 kişiyi gözaltına aldı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Yeni Şafak
FETÖ yine dershaneciliğe soyundu: FETÖ'cüye 5, olmayana 30 bin lira
FETÖ,istanbul,dershane

İstanbul Emniyeti, FETÖ’nün güncel eğitim yapılanmasına ilişkin inceleme başlattı. Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen soruşturmada Üsküdar’da faaliyet gösteren bir dershaneye ulaşıldı. Dershanenin örgüt kaydı olmayan bir kişinin adına kurulduğu, FETÖ’nün kurumun gizli ortağı olduğu belirlendi.

CEZAEVİNE GİRİP ÇIKMIŞLAR

Yöneticilerin tamamının FETÖ’cü olduğu tespit edilen dershanedeki eğitim kadrosunun da örgüt bağlantısı nedeniyle çalışma izinleri iptal edilen, KHK ile kamu görevinden çıkarılan öğretmenlerden oluştuğu belirlendi. Eğitimcilerin örgüt referansı ile işe alındığı öğrenilirken bazı öğretmenlerin de daha önce FETÖ operasyonları kapsamında cezaevine girip çıktığı öğrenildi.

FETÖ'CÜYE 5, OLMAYANA 30 BİN LİRA

Üç şubesi, 1200 öğrencisi olan dershanede örgüt üyelerinin çocukları da eğitim görüyordu. Örgüt içindeki hiyerarşik durumuna göre FETÖ’cülerden 5 ila 10 bin lira arasında kayıt parası alınırken FETÖ ile hiçbir bağı olmayan öğrencilerden ise 30 bin lira kayıt parası alındı. Bu tespitlerin ardından emniyet operasyon için düğmeye bastı.

FETÖ yine dershaneciliğe soyundu: FETÖ'cüye 5, olmayana 30 bin lira

35 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Çalışmalarını tamamlayan emniyet ekipleri adresleri tespit edilen 40 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda ekipler 35 zanlıyı yakaladı. Adreslerinde bulunamayan firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürerken aramalarda birçok dijital materyal ele geçirildi.

REFERANS SİSTEMİ KURMUŞLAR

Dershanede öğretmen olarak çalışmak için örgütün referans sistemi kurduğu, bu sayede kuruma çalışmak üzere girecek olan kişilerde mutlaka örgüt iltisakı arandığı tespit edildi. Örgütün bu şekilde eğitim yapılanmasını yeniden tesis etmeye çalıştığı belirlendi.

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...