Tgrt Haber
01 Aralık 2021 20:00

FETÖ’cü Enes Kanter’e ABD’liler sert tepki gösterdi: NBA sonrası hayatını hazırlık yapıyor

Türkiye’yi hedef alan açıklamalar yapan ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e verdiği destekle bilinen Enes Kanter bir röportaj sırasında kullandığı sözler ABD’lileri kızdırdı.

FETÖ’cü Enes Kanter’e ABD’liler sert tepki gösterdi: NBA sonrası hayatını hazırlık yapıyor
Enes Kanter,fetö,

Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelttiği eleştiriler ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e verdiği destekle bilinen basketbolcu Enes Kanter, Fox News kanalında verdiği röportajda "Amerikalıların çenelerini kapatarak dünyanın en büyük ulusunu eleştirmeyi bırakmaları, özgürlüklerine, insan haklarına ve demokrasilerine odaklanmaları gerektiğini düşünüyorum." Sözleri ABD’lilerin tepkisini çekti. Kanter'in, ABD vatandaşlığı yemini ettiği ve özgürlük anlamına gelen "Freedom" sözcüğünü soyadına eklettiği gün, sunucu Tucker Carlson'ın bir sorusu üzerine sarf ettiği sözler sonrasında, oyuncusu olduğu Boston Celtics taraftarları ve bazı Amerikalılar, basketbolcunun içine düştüğü çelişkiye dikkati çekti.

SÖZLERİNİ SAMİMİ BULMADILAR

Amerikalılar, sosyal medyada Kanter'in ifadelerinin samimi bulmadıklarını belirtti ve onun başka hedefler peşinde koştuğunu ima eden paylaşımlarda bulundu. Derek Gant isimli kullanıcı, FETÖ üyesi basketbolcu için "NBA'den sonraki hayatına hazırlık yaptığını görüyorum." derken Tim W. isimli takipçisi, "Onun için bütün saygımı işte böyle yitirdim." ifadesine yer verdi.
Boston Celtics takımının taraftarı olduğu anlaşılan Alph Amsden de Twitter'daki paylaşımında, "Hiç kimse Enes Kanter'e, 'çeneni kapa ve top sür' diyor mu? Maçlarda onu hiç top sürerken görmedim." şeklinde eleştiri getirdi.

FETÖ’CÜ KANTER SOYADINI DEĞİŞTİRMİŞTİ

ABD'de oynadığı basketboldan çok FETÖ elebaşı Gülen’in sözcülüğüne odaklanan Enes Kanter, 29 Kasım'da ABD vatandaşlığına geçiş için bir Amerikan mahkemesinde yaptığı yemin merasimini Twitter hesabından paylaşarak soyadına İngilizce'de özgürlük anlamında gelen "Freedom" sözcüğünü eklediğini duyurmuştu. FETÖ'cü basketbolcunun, sosyal medya hesaplarındaki ismini de "Enes Kanter Freedom" olarak güncellediği görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...