Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Eylül 2021 15:52

FETÖ'cü vakıf Türk SİHAlarını hedef aldı: Durdurun

Amerika'da Fetullah Gülen Terör Örgütü öncülüğünde kurulan Türk Demokrasi Projesi isimli vakıf, savunma sanayiinde Türkiye'yi gözde hale getiren İHA/SİHA'ları hedef alarak onların üreticisi Baykar'ın CAATSA kapsamına girmesi talebinde bulundu.

FETÖ'cü vakıf Türk SİHAlarını hedef aldı: Durdurun
akıncı tiha,ha,siha,türk demokrasi projesi

ABD'de Fetullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) önderliğinde kurulan, finansal desteğini ABD'li milyarder Thomas Kaplan'dan sağlayan ve Ermeni lobisince desteklendiği bilinen Türk Demokrasi Projesi (Turkish Democracy Project - TDP) vakfı, Türk İHA/SİHA'larını üreten Baykar firmasını hedef aldı.

Rus yapımı S-400 füzelerinin alınması sebebiyle ülkemize uygulanan CAATSA yaptırımlarının Baykar'a uygulanmasını isteyen vakfın bu çağrısına,  ABD'deki Ermeni lobisi ve PKK/YPG dernekleri de sosyal medya üzerinden destek oldu.

FETÖ'cü vakıf Türk SİHAlarını hedef aldı: Durdurun

AKIL ALMAZ KARALAMA İFTİRALARI

Akşam gazetesinin haberine göre, Vakfın CEO'su emekli ABD'li Büyükelçi Mark D. Wallace, çok sayıda ülkeye ihraç edilen TB-2 hakkında akıl dışı suçlamalarda bulunarak bunların Azerbaycan'da sivillere, Süriye'de ABD'nin Kürt müttefiklerine karşı ve Libya'da iç savaşı uzatma amacıyla kullanıldığını öne sürdü. Açıklamada, 'Türkiye, son yirmi yılda drone programını genişletti ve şu anda dünyanın dördüncü en büyük insansız hava aracı (İHA) üreticisi konumunda' ifadeleri dikkat çekerken Türkiye'nin savunma alanındaki atılımlarının saldığı korku bir kez daha gözler önüne serildi.

FETÖ'cü vakıf Türk SİHAlarını hedef aldı: Durdurun

ÇAĞRILARA CEVAP VERİLMEDİ

 

Açıklamada ayrıca Baykar ile çalışan firmalara çağrıda bulunulduğu, ancak 3 ABD ve 2 Alman firmasının çağrılara cevap vermediği belirtildi.

 

AKINCI TİHA DÜNYA BASININDA

Türkiye’nin savunma sanayindeki başarısı dünya basınının manşetlerine taşınmaya da devam ediyor. Ürettiği İHA ve SİHA’larla yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarda etkili sonuçlar alan Türkiye, insansız hava aracı teknolojisini Akıncı TİHA ile bir adım öne taşıdı.

FETÖ'cü vakıf Türk SİHAlarını hedef aldı: Durdurun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorlu’da katıldığı BAYKAR Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat Töreni, Yunan basınında geniş yer buldu. Yunan Kathimerini gazetesi, Erdoğan’ın törende yaptığı konuşmada kullandığı “Bölgemizde bir taşı bile yerinden oynatmak isteyen önce Türkiye’nin rızasını arayacak” şeklindeki ifadeye dikkat çekti.

Proto Thema da Taarruzi İnsansız Hava Aracı Akıncı ile birlikte Türkiye’nin, bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri hâline geldiğini yazdı.

Kimi Yunan yayın kuruluşları, üstün özelliklere sahip Akıncı TİHA’yı Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği sırada kullandığı ateş toplarına benzetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...