Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Kasım 2021 15:25

FETÖ’cülerin 16 Temmuz yazışmaları: Sistem deşifre oldu

Yunanistan’a kaçarken yakalanan FETÖ’cü Recep Vardi’nin 15 Temmuz’da Akıncı Üssü’nde yakalanan Harun Biniş ve Kemal Batmaz’a ders veren ‘molla’ olduğu ortaya çıktı. Vardi, 16 Temmuz sabahı ‘Hava Kuvvetleri’ndeki mahrem imamların bulunduğu grupta “Sistem deşifre oldu, telefonunuzu imha edin” yazıldığını anlattı.

FETÖ’cülerin 16 Temmuz yazışmaları: Sistem deşifre oldu
fetö,,deşifre,,15 temmuz,,darbe,,recep vardi,,adil öksüz,,kemal batmaz,,harun biniş,

Yunanistan’a kaçarken yakalanan FETÖ’cü akademisyen Recep Vardi’nin 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde yakalanan sivil imamlarla yakın ilişkisinin bulunduğu ortaya çıktı. Recep Vardi, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Kemal Batmaz ve kendisinin de yer aldığı 4 kişilik mesaj grubuna 16 Temmuz sabahı, “Sistem deşifre oldu, telefonunuzu imha edin” mesajı atıldığını söyledi.

BATMAZ’I 15 YILDIR TANIYOR

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde verdiği ifadeye göre; Hava Kuvvetleri’nde FETÖ’nün mollası olan Recep Vardi’nin Kemal Batmaz ile ilişkisi 2006 yılına kadar uzanıyor. Vardi, bu tarihlerde Batmaz’a dini konularda ders vermeye başladığını anlattı. Batmaz’ın tanıştırdığı hem sivil imamlara hem de askerlere ise ilerleyen tarihlerde öğretmenlik yapmış.

Vardi’nin ders verdiği isimlerden birisi de 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde yakalanan FETÖ’nün bilişimcisi sivil imam Harun Biniş çıktı.

“SİSTEM DEŞİFRE OLDU” MESAJI

Kemal Batmaz ile 17/25 Aralık’tan sonra yüz yüze görüşmeyi kestiklerini belirten Vardi, haberleşmeyi Batmaz’ın “İhsan” kod adıyla yer aldığı 4 kişilik mesaj grubu üzerinden yaptıklarını söyledi. Vardi, gruptaki “İrfan” kod adlı kişinin 16 Temmuz sabahı “Sistem deşifre oldu, telefonunuzu imha edin” diye mesaj atarak verdiği bilgi üzerine telefonunu ve sim kartını parçalayıp çöpe attığını söyledi. Vardi, 15 Temmuz’dan sonra bir süre gaybubet evlerinde saklandıktan sonra Edirne üzerinden Yunanistan’a kaçmaya çalışırken 21 Ekim 2021’de yakalanmıştı.

‘İRFAN’ KİM?

“Sistem deşifre oldu, telefonunuzu imha edin” diye 4 kişilik gruba mesaj yazan “İrfan” kod adlı kişiyi Recep Vardi, şu şekilde tanıttı: Bana fizik öğretmeni olarak tanıştırılan, o dönemlerde 35 yaşında olan bir şahıstır. FETÖ’nün Hava Kuvvetleri yapılanması içerisinde Kemal Batmaz’ın alt pozisyonunda olan şahıstır.

AİL ÖKSÜZ İLE AHMET BEDİR TANIŞTIRDI

Recep Vardi, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Ocak 2014’te yardımcı doçentlik yapıyordu. Vardi, o dönemde üniversitenin İlahiyat Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Ahmet Bedir’in “FETÖ mollaları içinde akademik seviyesi en yüksek kişi” olduğunu söyledi. Bedir’in kendisini FETÖ’nün Kara Kuvvetleri imamı Adil Öksüz ile Bedir’in tanıştırdığını söyleyen Vardi, Öksüz ile birçok kez görüştüğünü, ancak temasının “akademik çalışmalarına destek vermekle sınırlı kaldığını” iddia etti.

HAVA ÜSSÜ OLAN HER YERE GİTMİŞ

İstanbul’un dışında Ankara, Eskişehir, Konya, Malatya ve Diyarbakır gibi hava üssü bulunan şehirlerde FETÖ’cülere ders veren Vardi’nin bu nedenle 15 Temmuz’la ilgili kritik bilgilere sahip olduğu belirtiliyor. “Cihat” kod adlı FETÖ’cüye ders verdiğini belirten Vardi, şunları söyledi: Hava Kuvvetleri mahrem yapılanması içinde üst düzey biriydi. Üst düzey sorumlu olmasa Kemal Batmaz kendisine ders vermemi istemezdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...