Tgrt Haber
07 Aralık 2018 17:34

FETÖ'cülerin sosyal medya oyunu ortaya çıktı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün sosyal medya oyunu ortaya çıktı. Kadın kılığına girerek sosyal medyadan seçim öncesi ortalığı karıştırmak isteyen Suna Varol isimli hesabın, 2010'da KPSS sorularını çalan firari FETÖ'cü Mehmet Hanefi Sözen'e ait olduğu bilgisine erişildi.

FETÖ'cülerin sosyal medya oyunu ortaya çıktı
suna varol,fetö,mehmet hanefi sözen,firari fetöcü

FETÖ'nün sosyal medya oyunu şoke etti... FETÖ'cülerin kadın fotoğrafı kullanarak halkı seçim öncesinde provake ettiği ortaya çıktı. FETÖ'cü erkekler provakasyon için sosyal medyada kadın kılığına girerek kendilerine "Atatürkçü" süsü vermeye başladı. İşte onlardan biri...

FETÖ'cülerin sosyal medya oyunu ortaya çıktı

Profildeki Türk bayrağı ile Atatürk resmi dikkatleri çekiyor. "Yargılamak yok, sorgulamak hakkımız" yazıyor. İlk bakışta "Atatürkçü" bir profile benziyor ama profil sahte. Sahte profil kullanılmasının nedeni ise gerçeği gizlemek... Çünkü hesabın sahibi firari bir FETÖ'cü... Hesabın Suna Varol isimli bir kadına ait olduğu görünüyor ancak hesapta yer alan her şey sahte. Hesapta kullanılan profil fotoğrafının üzerinde oynamalar yapıldı. Profili yöneten isim ise 2010'da KPSS sorularını çalan firari FETÖ'cü Mehmet Hanefi Sözen. 

FETÖ'cülerin oyunu "Atatürkçüler" adlı bir hesapta gözler önüne serildi. Gerçeği ortaya çıkaran hesap tarafından şu açıklama yayınlandı:

"Twitter'da bir çok Atatürkçünün, Atatürkçü sanarak takip ettiği "Suna Varol" olarak bilinen ve attığı her tweette felaket tellallığı yapan sözde Atatürkçü görünümlü kadın profilli Suna Varol hesabının firari FETÖ'cü Mehmet Hanefi Sözen'e ait olduğu yönünde haberler var."

MİT ve emniyet güçleri özel bir ekip kurarak seçim öncesi ortalığı karıştırmak isteyenlere karşı harekete geçti. Sosyal medyada FETÖ'nün sahte profiller üzerinden provakasyon yapan hesaplarını takibe aldı. Bu kapsamda 109 bin tetikçisi tespit edildi, 45 bin kullanıcının ise kimlikleri deşifre oldu. Bunlardan 7 bin kullanıcı ise gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...