Tgrt Haber
20 Eylül 2021 11:54

FETÖ’den aranan hemşire aşı yaptırırken yakalandı

İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan hemşire Z.Y., Aile Sağlığı Merkezi’nde kayıt dışı koronavirüs aşısı yaptırırken yakalandı.

FETÖ’den aranan hemşire aşı yaptırırken yakalandı
fetö,,aşı,,hemşire,

İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüttüğü FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında 3 yıldır aranan ve terör örgütünün kripto haberleşme programı “Bylock” kullanıcısı olduğu tespit edilen Z.Y. adlı bir hemşirenin, denetimlerde yakalanmamak için İ.Ş. adlı bir sağlık çalışanı yardımıyla Ağustos ayında İstanbul’da bir Aile Sağlığı Merkezinde kayıt dışı aşı yaptırdığını belirledi. Z.Y.’nin, yine kayıt dışı olarak ikinci doz aşı için 15 Eylül Çarşamba günü söz konusu Aile Sağlığı Merkezine geleceği istihbaratını alan polis, her iki şüpheliyi yakın takibe alarak çalışma başlattı. Z.Y. ile ona illegal yöntemle aşı yapan hemşire İ.Ş. aşı yapılırken suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

MAHKEME TARAFINDAN SERBEST BIRAKILDI 

Z.Y. hakkında “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında hakkında yürütülen işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Z.Y.’nin, adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...