Tgrt Haber
24 Haziran 2021 12:56 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

FETÖ'nün ABD'de kurduğu Türkiye karşıtı ittifakta dikkat çeken isimler

ABD'de faaliyetlerini sürdüren FETÖ, Türkiye aleyhine yeni bir ittifak girişimi başlattı. Örgütün yeni kurduğu Türk Demokrasi Projesi aldı derneğin Türkiye aleyhine mesajı dikkat çekerken, kurucuları arasında hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ üyeleri ile ABD Ulusal Güvenlik Eski Danışmanı John Bolton'un yer alması dikkat çekti.

FETÖ'nün ABD'de kurduğu Türkiye karşıtı ittifakta dikkat çeken isimler
fetö,abd,önder aytaç,John Bolton

Türkiye aleyhine faaliyetlerini sürderen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ABD'de yeni bir yapılanmaya gitti. Washington'da 'Türk Demokrasi Projesi' adıyla kurulan derneğin kuruluş bildirgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye aleyhine mesajlar dikkat çekti. Derneğin kurucuları arasında FETÖ’den hakkında yakalama kararı bulunan Aykan Erdemir de yer alıyor.

TÜRKİYE KARŞITI MESAJLARLA ÇAĞRI

Derneğin kurucuları arasında bulunan ABD Ulusal Güvenlik Eski Danışmanı John Bolton, "Türkiye'de alarma geçmenin vakti geldi" ifadelerini kullandı. Derneğin kurucularından ABD'de eski Florida Valisi Jeb Bush da; ülkemizi hedef aldı ve "Türkiye'de hürriyet kaybolmaktadır. Türkiye'nin otoriter lideri özgürlük yanlısı sesleri susturmaya kararlı" iddiasında bulundu.

Bolton, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından Türkiye'yi hedef alarak "Türkiye'de alarma geçmenin vakti geldi. Bir zamanlar güvenilir NATO müttefiki şimdi demokrasiye sırtını dönüyor ve Rusya'yı kucaklıyor. Projeye katılmaktan memnunum" paylaşımı yaptı. ABD'de eski Florida Valisi Jeb Bush da; ülkemizi hedef aldı ve "Demokratik Türkiye güvenliğimiz için esastır, ancak Türkiye'de hürriyet kaybolmaktadır. Türkiye'nin otoriter lideri özgürlük yanlısı sesleri susturmaya kararlı. 'Türk Demokrasi Projesi'ni lütfen takip edin" dedi. 

FETÖ'nün ABD'de kurduğu Türkiye karşıtı ittifakta dikkat çeken isimler

ERDOĞAN'I HEDEF ALDILAR

Sabah gazetesinin haberine göre; FETÖ girişimi Türk Demokrasi Projesi tarafından yapılan açıklamada, ise "Türkiye'nin son zamanlarda demokrasiden ve otoriterliğe dönüşmesine yanıt olarak oluşturulmuş, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan, uluslararası bir politika örgütüdür" iddiasında bulundu.

Açıklamada; şöyle denildi: "Geçen yüzyılın büyük bir bölümünde Türkiye, liberal idealler ve kültürel özgürlük alanında güvenilir bir müttefik ve modeldi. Ancak son yıllarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası toplumdaki konumunu ve özgür ve liberal demokrasi statüsünü çarpıcı biçimde değiştirdi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'si bölgesel komşularını tehdit etti, aşırılıkçı grupları destekledi, Orta Doğu'dan Avrupa'ya kadar uzanan çatışmaları desteklemek için adam ve malzeme gönderdi, etnik azınlıklara zulmetti, özgür basını yok etti, siyasi muhalifleri hapse attı ve öldürdü, demokratik kurumları aşındırdı ve yayıldı. Türkiye'nin tüm kurumlarında yolsuzluk. Aynı zamanda, Türkiye ekonomisi, Erdoğan'ın politikalarının bir sonucu olarak ciddi bir ekonomik gerileme yaşadı. Hukukun üstünlüğü bozulurken ve yolsuzluk yaygınlaşırken, Erdoğan ve oligarkları servet ve güç toplamaya devam ediyor. 2020'de Freedom House, Türkiye'yi resmen 'özgür değil' ilan etti"

"TDP, uluslararası toplumu, Erdoğan'ın bölgedeki ve ötesindeki istikrarsızlaştırıcı eylemleri, sistemik yolsuzluğu, aşırılıkçılığa desteği ve demokrasi ve insan haklarına saygısızlığı hakkında bilgilendirmeye kendini adamıştır. Halkı bu tehditler hakkında bilgilendirmek için, düşünce liderliği ve uzmanlık için bir platform sağlarken kapsamlı bir araştırma veritabanı oluşturacağız."

"Uzman araştırmalarımızı ve savunuculuğumuzu kamuoyuna sunan geleneksel ve sosyal medya aracılığıyla, Türkiye'ye yönelik istikrarsızlaştırıcı davranışlarına karşı çıkan, gerçek demokratik reformları destekleyen ve Türkiye içindeki yolsuzluk ve baskı güçlerini hesaba katan bir politika bilgilendirmeyi amaçlıyoruz."

"Misyonumuz, Türk Demokrasi Projesi, Türkiye'yi daha demokratik politikalar benimsemeye teşvik etmeye ve Türkiye'nin demokratik kurumlarının, insan haklarının korunmasına ve ekonomik refahına yönelik sürekli erozyona yanıt vermeye kararlıdır. Türkiye'nin kendisini demokrasinin ve kültürel özgürlüğün temel ilkelerine yeniden adayarak bir kez daha güvenilir bir bölgesel ve uluslararası ortak olabileceğine inanıyoruz. Bu amaçla, diyalog ve savunuculuk yoluyla demokratik reformu teşvik ederek ileriye doğru açık bir yol sağlamayı umuyoruz."

FETÖ'DEN ARANANLAR KURUCU

Derneğin kurucuları aralarında Donalp Trump'un ABD Başkanı olduğu dönemde ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı olan John Bolton, ABD'de eski Florida Valisi Jeb Bush, İtalya'nın eski Dışişleri Bakanı Sant'Agata, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve mal varlığına el konulmasına karar verilen eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir'in de bulunduğu 14 kişi yer alıyor.

Derneğin kurucuları arasında FETÖ'nün tepe yöneticilerinden ve eski Polis Akademisi öğretim üyesi Önder Aytaç'ın yakın arkadaşı olduğu iddia edilen Süleyman Özeren de yer alıyor. Jeb Bush'un, ABD Başkanı George W. Bush'un kardeşi ve eski ABD başkanı George H. W. Bush'un da oğlu olduğu ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...