Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2018 12:11

'FETÖ'nün Bursa'daki malikanesi'ne el konuldu

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ elebaşı için yaptırıldığı öne sürülen malikaneye el koyma tedbiri uygulandı

'FETÖ'nün Bursa'daki malikanesi'ne el konuldu
fetö,bursa,malikane

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüt elebaşı Fetullah Gülen için  inşa edildiği ileri sürülen malikaneye tedbiren el konuldu.

Mudanya ilçesi Çağrışan  Mahallesi'ndeki bir malikanenin, "FETÖ elebaşı Gülen için yaptırıldığı" iddiaları  üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Başsavcılık, bir gazetede yer alan "FETÖ'ye lüks malikane yapmışlar"  haberi ve FETÖ/PDY ile ilgili açılan davada tutuksuz yargılanan iş adamı S.Ş.  hakkında bilgisine başvurulan bir kişinin, "Mudanya Devlet Hastanesinden  Bademli'ye giderken Çınaraltı Evleri villalarının bitişiğinde, taş duvarlarla  çevrili çok büyük bir malikane var, orada araba satan firmanın sahipleri yaşıyor,  bu şahısların FETÖ'cü olduğunu biliyorum, Fetullah Gülen'in de Türkiye'ye gelince  bu malikanede kalacağına dair söylentiler var." ifadelerini ihbar kabul ederek  soruşturma başlattı.

'FETÖ'nün Bursa'daki malikanesi'ne el konuldu
'FETÖ'nün Bursa'daki malikanesi'ne el konuldu

İncelemede, malikanenin örgüt elebaşı Fetullah Gülen için yapıldığını,  burada FETÖ/PDY üyelerinin toplantı ve faaliyetlerde bulunduklarını tespit eden  Cumhuriyet Başsavcılığı, iş adamı S.Ş'ye ait otomotiv firmasının üzerine kayıtlı  eve el konulması için Bursa 3. Sulh Ceza Mahkemesine talepte bulundu.

'FETÖ'nün Bursa'daki malikanesi'ne el konuldu

Mahkeme, soruşturmaya konu Mudanya ilçesindeki malikaneye, üçüncü  kişilere satılması ve devrinin önlenmesi amacıyla tedbiren el konulmasını  kararlaştırdı.

Uludağ manzaralı, yaklaşık 17 dönüm arazide kurulu ve 3 bin metrekare  kapalı alana sahip malikanenin içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu ve spor  sahaları da bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...