Tgrt Haber
11 Ocak 2022 08:30

Jandarmadaki FETÖ'cülere 26 ilde operasyon: 33 gözaltı kararı

Son dakika haberi: FETÖ/PDY'nin jandarmadaki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 26 ilde 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Jandarmadaki FETÖ'cülere 26 ilde operasyon: 33 gözaltı kararı
FETÖ,jandarma

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kararlılıkla devam ediyor. FETÖ’nün devlet içerisinde yapılanmasına yönelik soruşturmaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki mahrem yapılanması soruşturmasında 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün, FETÖ mensuplarının deşifresine yönelik çalışmaları sonucu örgütün jandarma içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma başlattı.

33 GÖZALTI KARARI

Soruşturma kapsamında 18’i daha önce geçici olarak görevden uzaklaştırılmış astsubay ile daha önce ilişiği kesilmiş 15 askeri öğrenci
hakkında gözaltı kararı verildi.

18 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Kararın ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Ankara merkezli 26 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, 18 şüpheli gözaltına alındı. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

TSK'DAKİ FETÖCÜLERE OPERASYON

Öte yandan örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik İzmir merkezli 40 ilde yürütülen soruşturma kapsamında 185 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...