Tgrt Haber
16 Haziran 2021 12:24

FETÖ'nün mahrem imamı saklandığı hücrede yakalandı

MİT ve polisin düzenlediği ortak operasyonla FETÖ’nün sözde “Emniyet Mahrem İmam” yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen zanlı Esenyurt’ta yakalandı.

FETÖ'nün mahrem imamı saklandığı hücrede yakalandı
FETÖ,,FETÖ mahrem imam,,MİT ve emniyet operasyon,,fetö operasyonu,

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polis tarafından FETÖ/PDY’nin faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışma neticesinde örgütün kilit isimlerinden birini takibe aldı. Örgütün sözde  “Emniyet Mahrem İmam” yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği, haklarında tahkikat yürütülen bu yapıya bağlı şahıslara maddi yardımda bulunarak yurt dışına kaçırdığı tespit edilen Zekeriya A.’yı incelemeye aldı.  Halk arasında “patates hat” olarak tabir edilen yabancı şahıslar adına kayıtlı birçok operasyonel hat kullandığı belirlenen Zekeriya A.'nın yakalanması için 10 Haziran'da operasyon düzenlendi.

FETÖ’NÜN ISPARTA EMNİYET İMAMI

Esenyurt’ta saklandığı adreste yakalanarak gözaltına alınan Zekeriya A.’nın hücre evinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Yakalanan FETÖ/PDY üyesinin, Isparta Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ve daha sonra Terör Örgütüne Üye Olmak”, “Resmi Belgede Sahtecilik”, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal” suçlarından 127 yıl hapis cezası alan Mehmet Ş.’nin de geçmiş dönemde sözde “mahrem imamlığını” yaptığı ortaya çıktı. Yakalanan zanlının polisteki sorgusu sürüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...