Tgrt Haber
06 May 2021 13:48

FETÖ'nün mahrem imamı yalın ayak kaçarken yakalandı

İstanbul Anadolu yakasındaki bazı askeri birliklerden sorumlu "mahrem imam" seviyesinde olduğu belirlenen Mehmet Biricik adlı şüpheli, baskın sırasında yalın ayak kaçtığı sırada yakalandı.

FETÖ'nün mahrem imamı yalın ayak kaçarken yakalandı
İstanbul,,FETÖ,,mahrem imam

İstanbul Organize Şube Müdürlüğü Şube Müdürlüğü ve MİT ile ortak yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY üyeliğince aranan Mehmet Biricik adlı şüpheli takibe alındı.

Yalın ayak kaçarken yakalandı

Örgüt içinde "gaybubet" diye adlandırılan hücre evlerinde barınan ve örgüt adına faaliyet gösteren kişilere para dağıttığı belirlenen hücre sorumlusunun, Ümraniye'de saklandığı tespit edildi. Zanlının gizlendiği eve 29 Nisan Pazar gecesi operasyon düzenlendi.

FETÖ'nün mahrem imamı yalın ayak kaçarken yakalandı

Baskın sırasında karşısında emniyet ekiplerini gören Biricik’in, yatak odasına açılan yangın merdiveninden otoparka indiği belirlendi. Zanlının kaçma teşebbüsü üzerine otoparka inen polis, yalın ayak haldeki Biricik’i otopark duvarından atlama girişiminde bulunurken buldu.

2850 dolar ve 28 bin lira ele geçirildi

Hücre sorumlusu, evin çevresini kuşatan emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Biricik'in evinde yapılan aramada 55 bin lira değerinde 2850 dolar ve 28 bin lira ile 2 cep telefonu, 1 tablet, 2 kullanılmamış telefon kartı, 2 hafıza kartı, 1 sabit diske ele geçirildi.

FETÖ'nün mahrem imamı yalın ayak kaçarken yakalandı

FETÖ üyesinin, Kanun Hükmünde Kararname ile tümüyle kapatılan FETÖ/PDY’ye ait okullarda ve dershanelerde uzun yıllar "öğretmenlik" yaptığı aktarıldı.

Firari FETÖ üyeleriyle irtibatlı olduğu belirlendi

Dijital malzemelerindeki incelemelerde şüphelinin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yurt dışına kaçan firari FETÖ üyeleriyle irtibatlı olduğu belirlenen Mehmet Biricik’in, bu kişilere Türkiye'de yargılanan örgüt mensuplarının dava dosyaları ve aldıkları cezalar hakkında bilgi akışı sağladığı belirlendi.

Askeri birliklerden sorumlu "mahrem imam"

Darbe teşebbüsü sonrasında yakalanan örgüt üyesi askeri öğrencilerin verdiği ifadelerde de Mehmet Biricik'in, İstanbul Anadolu yakasındaki bazı askeri birliklerden sorumlu "mahrem imam" seviyesinde olduğu, bu öğrencilerin ilk maaşlarını “himmet” adı altında alarak örgüte aktardığı kaydedildi.

FETÖ'nün mahrem imamı yalın ayak kaçarken yakalandı

Aynı şüphelinin, bu öğrencilerin maaşlarının yüzde 15'ini de yine “himmet” için toplayarak FETÖ’ye aktardığı ifade edilirken, askeri öğrencilere orduda deşifre olmamaları için ibadetlerini gözleriyle kılmaları talimatını verdiği kaydedildi.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

FETÖ sorumlusu Mehmet Biricik, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından 30 Nisan günü adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...