Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2021 16:18

Fetva haberlerine Diyanet'ten sert tepki: İnsanlık dışı!

Diiyanet İşleri Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında verilen 'baldız fetvası' haberlerine ilişkin açıklama yaptı. 2015 yılında basılan bir kitaptan alınan ifadelerin bütünlüğünden koparılarak yansıtıldığının belirtildiği açıklamada, 'zina konusunda algı operasyonlarıyla zihinleri bulandırmaya çalışmanın insanlık dışı olduğu ifade edildi.

Fetva haberlerine Diyanet'ten sert tepki: İnsanlık dışı!
diyanet,fetva

Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlere açıklama getirdi. Sosyal medyada tepki çeken ve “Fetvalar” kitabında yer aldığı öne sürülen 'Baldızıyla zina eden kişinin hanımı boş olur mu' sorusuna 'Zina büyük günahlardan olmakla beraber eşlerden birinin zina etmesi, nikâhlarına zarar vermez' yanıtının verildiği haberlerini 'insanlık dışı' olarak niteleyen Başkanlık, bu haberlere ilişkin, "Zina, Allah'ın açıkça haram kıldığı çirkin bir fiil ve büyük bir günahtır. Bu menfur davranışın aile çevrelerine taşınması, aynı zamanda korkunç bir ahlaki yozlaşma ve toplumsal felakettir. Her mümin tarafından bilinen bu kadar net bir konuda algı operasyonlarıyla zihinleri bulandırmaya çalışmak insanlık dışı bir davranıştır." açıklamasında bulundu.

"İNSAFTAN, VİCDANDAN, GERÇEKLİKTEN YOKSUN"

Başkanlıktan yapılan açıklamada, birtakım medya mecralarında, 2015 yılında basılan bir kitapta geçen ifadelerin bağlamından koparılarak ve çarpıtılarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili insaftan, vicdandan, gerçeklikten yoksun paylaşımlar yapıldığı belirtildi.

"VAHİM SONUÇLARA YOL AÇACAK BÜYÜK BİR FELAKET"

Din İşleri Yüksek Kurulunun, vatandaşlar tarafından sorulan sorulara İslam'ın temel kaynakları doğrultusunda cevaplar veren yetkin bir kuruluş olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Fetva konusunda İslam hukukunda köklü bir gelenek ve güçlü bir usul vardır. Nasıl fetva verileceği ve fetvanın sonuçlarının nasıl uygulanacağı bu metodolojiye göre belirlenmektedir. Tüm bunları göz ardı ederek fıkhi metinler ve hükümler üzerine yorum yapmak, yanlış anlaşılmalara ve vahim sonuçlara yol açacak büyük bir cehalettir. Bir kez daha ifade edelim ki zina, Allah'ın açıkça haram kıldığı çirkin bir fiil ve büyük bir günahtır. Bu menfur davranışın aile çevrelerine taşınması, aynı zamanda korkunç bir ahlaki yozlaşma ve toplumsal felakettir. Her mümin tarafından bilinen bu kadar net bir konuda algı operasyonlarıyla zihinleri bulandırmaya çalışmak insanlık dışı bir davranıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...