Tgrt Haber
03 Ocak 2014 12:15

Fiber optik kablo hattı evin içinde kaldı

Malatya'nın Darende ilçesinde fiber optik hattın geçtiği arsasında ev yapan bir kişi, inşaat tamamlanana kadar hattın bina dışına çıkarılmasını bekliyor.

Fiber optik kablo hattı evin içinde kaldı
malatya, darende, fiber optik hat, evin içinde kaldı,

Malatya'nın Darende ilçesinde fiber optik hattın geçtiği arsasında ev yapımına başlayan bir kişi, kabloyu inşaatın duvarları içerisinde bırakmak zorunda kaldı. Darende'de yaşayan esnaf Mehmet Ali Çetin, Zaviye Mahallesi'ndeki arsasına 2 katlı ev yaptırmak için bir süre önce çalışma başlattı. Çetin, arsasından fiber optik hat geçince, Türk Telekom'a başvurarak hattın arsa dışına taşınmasını istedi. Girişimlerinden bir sonuç alamayan Çetin, inşaatı başlattı. Kaba inşaatı tamamlanma aşamasına gelen binada, fiber optik hattın denk geldiği duvarlarda kablo genişliğine göre tuğla boşlukları bırakıldı. İnşaatın içerisinde kalan hat görenlerin dikkatini çekiyor.
Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hacılar Mahallesi'nin iletişimini sağlayan hattın arsasından geçtiğini belirterek, "İnşaatı başlatmadan önce Türk Telekom'a defalarca başvurarak arsamdan geçen hattın çalışmalara engel olacağını ifade ettim, kaldırılmasını istedim. Başvuruma netice alamadım" diye konuştu. İnşaat ruhsatının süresi dolacağı için binayı yapmak zorunda kaldığını anlatan Çetin, "İnşaatın içinde kalan hat, bize engel oluyor. Önümüzdeki aylarda inşaatını tamamlamayı planladığım evime göçünce, telefon hattını ne yapacağımı bilemiyorum" dedi. Çetin, birkaç aya kadar inşaatı tamamlayıp yeni evine taşınmak istediğini dile getirerek, "Kabloyu ya keseceğiz ya da evin içinde çamaşır ipi olarak kullanacağız" diye espri yaptı.
Türk Telekom Malatya İl Müdürü Ebubekir Ünver ise bu arsadan geçen hattın, fiber optik hat olduğunu belirterek, "Bu hattın taşınması, diğer hatlara göre daha zordur. Bu nedenle yerinin değiştirilmesinde gecikme olmuş. Bu hat, santraller arasında bağlantı yapan, Hekimhan ve Kuluncak'taki hatların yedeği olarak planlanmış bir hat. Önümüzdeki hafta, bunu inşaattan çıkaracağız, taşıyacağız" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...