Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2015 19:57

Figen Yüksekdağ MÜSİAD heyetini kabul etti

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Arzumuz bu Meclis'in içerisinde yeni bir maceraya girilmeden, hemen erken seçim hesabı yapılmadan uygun bir koalisyonun hızlı bir şekilde çıkartılması" dedi.

Figen Yüksekdağ MÜSİAD heyetini kabul etti
figen, hdp,

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, MÜSİAD heyetini makamında kabul etti. HDP Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından, MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gün içerisinde gerçekleştirdikleri görüşmelerde partilerin genel olarak yapıcı bir tutum içerisinde olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Olpak, şöyle konuştu:

"Partiler süreci tıkayan tarafta olmayı arzu etmiyorlar. Elbette bu ilkelerinden vazgeçmek anlamında değil ama ilkeleriyle birlikte yapıcı bir sürecin olacağını görmek iş alemi olarak bizleri memnun etti. Bugün bakıldığında dört siyasi partinin ciddi bir şekilde oy oranı ve milletvekili sayısıyla temsil edilmiş olması, onlara hem görev hem de sorumluluk veriyor. Onlar da bu sorumlulukların farkında olduklarını açık bir şekilde ifade ediyor. Bizim arzumuz bu Meclis'in içerisinde yeni bir maceraya girilmeden, hemen erken seçim hesabı yapılmadan uygun bir koalisyonun hızlı bir şekilde çıkartılmasıdır."

BUGÜN İTİBARIYLA TÜRKİYE EKONOMİSİ HALA GÜÇLÜ BİR NOKTADA

Olpak, hükümetin hızlı bir şekilde kurulmasını istemelerinin altında yatan sebeplerden birinin kamu kurum ve kuruluşlarındaki işleyişin aksamamasını olduğunu dile getirerek, "Bugün itibarıyla Türkiye ekonomisi hala güçlü bir noktadadır. Bir sarsılma içerisinde olmaması bizi sevindirmektedir. Bunu çok uzun süreye yaymanın da doğru olmayacağı kanaati içerindeyiz" diye konuştu.

Ziyarette görüşlerini ifade ettiklerini ancak bu görüşlerinin koalisyonun kimler arasında ve ne şekilde yapılacağını içermediğine vurgulayan Olpak, bunun siyasetin iç dinamiklerinin ortaya koyması gereken bir mesele olduğunu söyledi.

Siyasi partileri ziyaretleri kapsamında MHP'den de randevu talep ettiklerini belirten Olpak, program yoğunluğu nedeniyle henüz kendilerine bir geri dönüşün yapılmadığını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...