Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 May 2014 16:01

Fikirtepe'de tüm düğümler çözüldü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümü hızlandırmak için bir toplantı düzenlendi.

Fikirtepe'de tüm düğümler çözüldü
fikirtepe,kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk'ün katılımıyla gerçekleştirilen  ve sadece bölgedeki müteahhitlerin katıldığı toplantının ayrıntılarına Emlaktasondakika.com ulaştı. Toplantıda Fikirtepe'de kentsel dönüşümün önü tamamen açılmış oldu.
3'te 2 çoğunluk kuralı
Bölgede inşaatı bulunan veya inşaat yapımına başlayacak olan tüm müteahhitlerin katıldığı toplantıda  3'te 2 çoğunluğa ulaşamayan alanlar için kamulaştırma sonucuna varıldı. Böylece kentsel dönüşüm  projesi yapan firmaların, hak sahiplerinin 3'te 2'si ile anlaşması durumunda inşaatlarına başlamasında  yada devam etmesinde sıkıntı yaşamayacak.

Kamulaştırma; hak sahiplerinin 3'te 2'si ile anlaşılamayan bölgelerde, devletin alan değerini ödeyip satın alması anlamına geliyor.

"Fikirtepe'yi şantiye olarak görmek istiyoruz"
Artık inşaatların tamamen başlamasını ve kentsel dönüşümün gerçekleşmesini isteyen Çevre ve  Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin "Fikirtepe'yi şantiye olarak görmek istiyoruz" dediği öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk'ün "Buraya bu müjdeyle geldik 2/3 olduktan  sonra imza vermeyenlerin yerini hemen alacağız. Kentsel dönüşüm Fikirtepe olumsuz algıyı sileceğiz.  Yıkık binalar ve çirkin görüntü yok olacak, bölgede çözüme gidişi hızlandıracağız. Tapu için eleman  alacağız." ifadelerini kullandığı öğrenildi. emlaktasondakika.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...