Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2021 12:29

Film gibi hırsızlık: Almanya Yasemin Gündoğan'ı arıyor

Almanya'da bir para nakliye şirketinde çalışan 28 yaşındaki Yasemin Gündoğan, 8 milyon Euro ile kayıplara karıştı.

Film gibi hırsızlık: Almanya Yasemin Gündoğan'ı arıyor
almanya,hırsızlık

Almanya'da Hollywood filmlerini aratmayan bir hırsızlık olayı gündeme oturdu. Bremen'de para nakliye şirketinde çalışan Yasemin Gündoğan adlı bir kadın 8 milyon Euro çaldı. Savcılık sözcüsü 2 Temmuz 2021 Cuma günü yaptığı açıklamada, şüphelinin hırsızlıktan sonra kaçtığını söyledi. Yardım ve yataklık yapan bir başka kadının ise gözaltında olduğunu duyurdu.

Edinilen bilgiye göre hırsızlık, Pentekost'tan önceki Cuma olan 21 Mayıs'ta zaten meydana geldi. Sözcü, paranın kaybolduğunun ancak hafta sonundan sonra Salı günü fark edildiğini söyledi. Sorulduğunda ise kesin bir rakam vermedi. Fakat “Weser kuryesine” göre, sekiz milyon Euro ortalıkta yok.

Walle bölgesindeki şirketteki müfettişlere göre, çalışan, müşteriler tarafından sipariş edilen ve daha sonra bir güvenlik nakliyesi ile teslim edilen fonların paketlenmesinden sorumluydu. Then24'ün haberine göre, suçun işlendiği gün, 28 yaşındaki kadının parayla dolu birkaç güvenlik çantasını bir rulo konteynere koyduğu ve ardından hasta olduğu söyleniyor. Rulo konteynerin daha sonra siyah bir taşıyıcıya yüklendiği söyleniyor.

Müfettişlere göre, HB-DW 143 plakalı bir araç, kısa bir süre önce çalınmıştı, bu hırsızlık olayıyla da ilgili olması muhtemel.  Araç, iki gün önce Berlin-Spandau'daki bir kiralama şirketinden kiralandı ve Pentecost'un hafta sonu geri getirilen bir kiralık arabaydı. Para ve 28 yaşındaki Yasemin Gündoğan o zamandan beri ortadan kayboldu. Savcılık sözcüsü, bu arada kadının yurt dışına gittiğine dair işaretler olduğunu söyledi. İddia edilen failin şu anda nerede olduğu ise bilinmiyor.

Polis, önceki gün hırsızlıkla ilgili açıklama yaparak Yasemin Gündoğan’ın bulunması için halktan yardım istedi. Gündoğan ile işbirliği yaptığı şüphesiyle bir kişi yakalanırken soruşturma geniş çaplı sürüyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...