Tgrt Haber
16 May 2015 16:27

Filmleri aratmayan cinayet

İSTANBUL ve Gemlik’te art arda ortadan kaybolan karı- koca Saime Şahinoğlu ve Mehmet Şahinoğlu’nun cinayete kurban gittiği belirlendi. Polis olayla ilgili 2’si kadın 5 kişiyi gözaltına aldı.

Filmleri aratmayan cinayet
stanbul, Gemlik, ART,muş,dizi,araba,Adana,İzmir,Bursa,Bingöl,gemlik,intikam,İstanbul,Diyarbakır

Cinayetlerin ölen kadının, daha önceden imam nikahlı yaşadığı eşi ve ailesi tarafından oğlunun canına kıymasına neden olduğu için işlendiği öğrenildi. 2012 yılında meydana gelen olayda cesetleri arayan polis sadece 2014 yılında İstanbul-İzmir otobanı yapım çalışmaları sırasında bulunan bir erkek kafatasına ulaştı. Kafatasının Adli Tıp kurumunda incelemesinin sürdüğü öğrenildi. Polis aynı ailenin Bursa’da 2002 yılında canına kıyan diğer  oğullarının kız arkadaşının da esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasıyla ilgileri olabileceği ihtimaline yönelik soruşturmayı derinleştiriyor. 
KAYIP MÜRACAATINI İKİZ KARDEŞİ YAPTI
İstanbul’da 2012 yılının Ekim ayında polise başvuran Emine Y. ikiz kardeşi Mehmet Şahinoğlu’nun Adana’dan geldiği İstanbul’da esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğunu söyleyerek müracaatta bulundu. Kardeşinin kayboluşu ile ilgili ifade veren Emine Y. "Kardeşim ismini daha sonradan  Saime olduğunu öğrendiğimiz bir kadını İstanbul’dan Adana’ya getirmişti. Onunla evlendikte bir süre sonra birileri onların evine geldi. Gelenler arasında bulunan bir kişi  Saime’nin daha önceden imam nikahlı eşi olduğunu söyledi ve onu alarak götürdü. Bu kişilerden şüpheleniyorum." dediği öğrenildi.
DİZİ FİLM SENARYOLARINI ARATMADI 
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından bu başvurunun ardından uzun soluklu bir çalışma başlatıldı. Soruşturmada Saime Şahinoğlu’nun evlenmeden önce imam nikahlı olarak yaşadığı Mehmet A.’nın resmi nikahlı eşinden olan oğlu Fırat A.’yı evden kaçmasına ve başka biriyle evlenmesine neden olarak gösterdiği öğrenildi. Bunun üzerine Mehmet A.’nın oğluyla tartışıp onu tokatladığı Fırat A.’nın da bunalıma girerek canına kıydığı belirlendi. A. ailesinin Fırat A.’nın ölümünden Saime Şahinoğlu’nu sorumlu tutarak bir intikam planı hazırladığı öğrenildi.
BİR KADINLA KANDIRIP iSTANBUL’A GETİRMİŞLER 
Ailenin hazırladığı plan gereği bir kadın bularak Saime Şahinoğlu’nun Adana’da bulunan halen evli olduğu Mehmet Şahinoğlu’na telefon ettirerek İstanbul’a gelmesini sağladığı öğrenildi. Kendisini zengin ve yalnız bir kadın olarak tanıtan şüpheliye inanan Mehmet Şahinoğlu’nun İstanbul’a gelmesinin ardından kaçırıldığı ve Saime Şahinoğlu’nun da tutulduğu gemlik, Kurşunlu’daki yazlık eve götürüldüğü öğrenildi. Şüphelilerin burada Saime Şahinoğlu ve Mehmet Şahinoğlu’nu öldürerek ormanlık alana gömdüğü belirlendi.
KARAYOLU ÇALIŞMASI  SIRASINDA BULUNAN KAFATASINA YÜZ GİYDİRME YAPILACAK
Gemlik Kurşunlu’da cesetleri bulmak için araştırma başlatan polis İstanbul-İzmir arasını 3,5 saatte indirecek karayolu projesinde yapılan karayolu çalışmaları sırasında 2014 yılında bir kafatası bulunduğunu öğrendi. Kafatası DNA incelemesi ve "Yüz giydirme" yapılması için Adli Tıp kurumuna gönderildi.
5 İLDE ORTAK OPERASYON YAPILDI 
K.Ş.B (Kayıplar Büro Amirliği) ekiplerinin yaklaşık 3 yıl süren çalışmanın ardından Diyarbakır, Bingöl, Bursa, İstanbul , muş illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda ilk etapta 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından sorguya alınan diğer şüpheliler ise suçlamaları kabul etmezken karı koca’yı kimin öldürdüğünü bilmediklerini söylediler.
KANDIRAN KADIN KONUŞTU
Şüphelilerden sadece Mehmet Şahinoğlu’nu kandırıp İstanbul’a getirilmesini sağlayan Sultan D. "Bana onu kandırıp İstanbul’a getirmemi istediler. Beni zengin bir kadın olarak göstermek için ev kiraladılar, altıma araba verdiler. Mehmet benimle buluşacağını sanarak İstanbul’a geldiğinde yanımdan alıp götürdüler. Ne yaptılar bilmiyorum." dediği öğrenildi.
BİR BAŞKA DOSYA DAHA TOZLU RAFLARDAN İNDİRİLDİ
Öte yandan A. ailesinin 2004 yılında Bursa’da canına kıyan bir başka oğullarının kız arkadaşı Leyla Şakar’ın esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolma dosyasını tekrar açtığı öğrenildi. O tarihlerde Leyla Şakar’ın ailesi kızlarının kaybolmasından oğullarının ölümünden sorumlu tuttukları için A. ailesinin sorumlu olabileceğini belirtmişti. Bu şikayet üzerine A. ailesi üyelerinin ifadesi alınmış ancak delil yetersizliğinden serbest bırakılmışlardı. Bu dosyanın da tozlu raflardan indirilerek tekrar incelendiği öğrenildi.
Poliste işlemleri tamamlanan şüphelilerden ölen kadının imam nikahlı eşi Mehmet A.(65), onun resmi nikahlı eşi Saadet A.(59), oğlu Faruk A.(30) , Gürsel S.(48) ile Sultan D.(42) adliyeye sevk edildiler. Yetkililer olayla ilgili Fatih A.’nın da arandığını yurtdışında olduğu için henüz yakalanamadığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...