Tgrt Haber
11 Kasım 2021 07:19

Filoya büyük takviye: 2,4 milyar liralık yangın uçağı alınacak

Türk Hava Kurumunun (THK) uçaklarının havalanamadığına dikkat çeken Bakan Pakdemirli “THK’ya 200 milyona yakın para ödedik. Söndürme uçağı alım projesine başladık. Bütçede buna 2,4 milyar ayırdık” dedi.

Filoya büyük takviye: 2,4 milyar liralık yangın uçağı alınacak
yangın,,orman yangını,,yangın uçağı,,bekir pakdemirli,

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının bütçe sunumunu yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, daha sonra milletvekillerinin sorularını cevapladı. Orman yangınlarını söndürme konusunda uçak alım projesine başladıklarını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu iş için 2,4 milyar liralık bir bütçe ayırdıklarını bildirdi.

BAKAN PAKDEMİRLİ 2022 PLANINI AÇIKLADI

‘Bizim, Türk Hava Kurumunun (THK) eski, uçmayan ve faal olmayan uçaklarını kiralama şansımız yok’ diyen Pakdemirli “Zaten her sene ihaleye çıkıyoruz. THK’ya düşman bir kurum değiliz. THK’ya yardım ediyoruz. THK’ya 200 milyona yakın para ödedik. Şu anda göklerimizde uçan Rus uçakları THK tarafından kiralandı. THK’nın elindeki uçaklar yorgun, motorları yorgun, çalışmıyor” dedi.

FİLOYA BÜYÜK TAKVİYE

Bakan Pakdemirli, orman yangınlarını söndürme konusunda uçak alım projesine başladıklarını açıkladı. 2022 bütçesinden 2,4 milyarlık kısmı uçaklar için ayırdıklarını belirten Bakan Pakdemirli, “Bu uçaklar önümüzdeki sezona yetişmezse kiralama yaparız. Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınını 15 günde söndürdük. Uçaktan attığınız su, yere inene kadar kuruyor. Orman kahramanlarımız sayesinde mücadele ettik ve başarılı olduk. Yangınlar başladığında üç uçağımız vardı. Yangınlar esnasında 18 uçağa çıktık. 39 helikopterle girdik, 70 helikoptere çıktık. 4 İHA’yla girmiştik, 8 İHA’yla çıktık” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...