Tgrt Haber
14 May 2021 10:05

Filyasyon ekipleri bayramda da görevinin başında

Koronavirüsle mücadelenin baş kahramanları filyasyon ekipleri Ramazan Bayramı'nda da görevinin başında.

Filyasyon ekipleri bayramda da görevinin başında
Koronavirüs,FİLYASYON

Koronavirüsle mücadelenin en önemli yapısından biri olan filyasyon ekipleri Ramazan Bayramı'nda da aralıksız çalışmaya devam ediyor. Giydikleri özel kıyafetlerle kapı kapı dolaşarak karantinada olan pozitif vakaları ziyaret edip, temaslı olduğu kişileri tespit ediyor.

FİLYASYON EKİPLERİ BAYRAMDA DA SAHADA

Ekipler, sosyal izolasyonun sağlanması için vakaların takibini sürdürüyor. Sahaya günlük 15 kişiyle çıkan filyasyon ekibi, Ramazan Bayramı'nda da aralıksız sağlık hizmeti veriyor. Filyasyon ekibinde görevli doktorlar gelen çağrılar üzerine, pozitif vakalarla görüşüp, ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendiriyor ve bu süreçte neler yapması gerektiğini bildiriyor. 

"POZİTİF HASTALARIMIZA DA GİDİYORUZ"

Genellikle sırt ağrısı ve burun tıkanıklığı şikayetinin yoğun olduğunu belirten Dr. Özen, “Öncelikle şikayetlerini soruyoruz. Doktorların Filyasyon sistemi var. Buradan kontrol ediyoruz. Şikayetlerini yazıp ilaç veriyoruz. Temaslı oldukları kişilerden test alıyoruz. Genellikle sırt ağrısı ve burun tıkanıklığıyla gelen oluyor. Daha sonra halsizlik, öksürük ve ateş şikayetleri oluyor. Haftanın 3-4 günü nöbetlerimiz oluyor. Filyasyon ekibi olarak evleri bu şekilde geziyoruz. Birkaç haftadır vakalarda azalma var ama yeterli değil. Günde 15 ekiple sahaya çıkıyoruz. Numuneler alıyoruz temaslılarından. Özellikle 5. ve 6. gün temaslılarından numuneler alıyoruz. Çalışma saatlerimiz çok değişken oluyor. Şu an birkaç haftadır azalma olduğu için 12 saatlik nöbetlerimiz oluyor. Gün içerisinde pozitif çıkan hastalarımıza da gidiyoruz. Tedavi olarak ilaç veriyoruz. Hastanın bunu kullanıp kullanmaması hastanın inisiyatifine kalmış. İlaçları kullanmak istemeyende oluyor ve zorlayamayız. Kadın hastalarda gebelik veya emzirmesi var mı ona göre ilaç veriyoruz” ifadelerinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...