Tgrt Haber
18 Ocak 2023 19:31 - Güncelleme : 18 Ocak 2023 19:54

Finlandiya'dan rezil karikatür! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra NATO'ya üyelik için Türkiye'nin sık sık kapısını çalan Finlandiya'da bir gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rezilce hedef aldı. Gazetede yer alan rezil karikatürde Cumhurbaşkanı Erdoğan ipte sallandırıldı ve domuz benzetmesi yapıldı. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Finlandiya,karikatür,Erdoğan

İsveç'te PKK sempatizanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı başkent Stockholm’da belediye binasının karşısında Cumhurbaşkanının maketini ipte asmıştı. Bir başka skandal da İsveç'ten geldi. Iltalehti gazetesinde yayınlanan karikatürde Cumhurbaşkanı Erdoğan domuza benzetilerek, ipte sallandırıldı. 

Özellikle Rusya-Ukrayna savaşından sonra NATO üyeleği önem kazanan Finlandiya'da, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'a büyük saygısızlık yapıldı. Iltalehti gazetesinde yayınlanan karikatür Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ipte sallandırıldığı çizime yer verildi.  

Finlandiya'dan rezil karikatür! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı 

İSVEÇ GAZETESİ: İSVEÇ NATO ANLAŞMASINA UYMUYOR

Öte yandan İsveç'te internet üzerinden yayın yapan Friatider gazetesi, iki gün önce ülkenin en büyük bankalarından SEB'in, terör örgütü PKK/YPG için toplanan paraların bulunduğu hesabının aktif olduğunu yazmasına rağmen, söz konusu bankanın Türkiye ile İsveç arasındaki NATO anlaşmasına uymayarak terör örgütüne destek verdiğini yazdı.

Gazete, İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında 28 Haziran 2022'de Madrid'de yapılan anlaşmanın 5. maddesini yayımladı. Anlaşmanın 5. maddesinde Finlandiya ve İsveç'in terör örgütü PKK/YPG/PYD'ye destek vermeyeceğinin açıkça taahhüt ettiği kaydedildi. Buna rağmen SEB bankasının kurallara uymayarak terör örgütüne destek verildiği aktarıldı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...