Tgrt Haber
21 Şubat 2015 17:46

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası ilk kez konuştu

Ege Üniversitesi'nde bıçaklı saldırı sonrasında hayatını kaybeden ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası ilk kez konuştu.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası ilk kez konuştu
Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Fırat Yılmaz Çakıroğlu babası, ege üniversitesi,

Ege Üniversitesi'nde doğu kökenli oldukları öne sürülen öğrenciler tarafından bıçakla öldürülen ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu için cenaze töreni düzenlendi. Burada defin işlemlerinin tamamlanmasıyla Çakıroğlu'nun tabutu cenaze aracına konuldu. Araç kortej eşliğinde sloganlarla Bornova Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Burada toplanan yaklaşık bin kişi, Fırat Yılmaz Çakıroğlu için dua etti. Ailesi, tabutu başında ağladı. Çakıroğlu'nun daha sonra omuzlara alınan tabutu, bir kez daha cenaze aracına bindirildi. Bu sırada anne Özlem Çakıroğlu, oğlunun fotoğrafını eline alıp en önde yürüdü. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun cenazesi, daha sonra Özkanlar Fatih Cami'ne getirildi.
Burada Çakıroğlu'nun cenazesini ise, binlerce kişi karşıladı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat mahir Çakıroğlu, tabutun başından biran olsun ayrılmadı. Acılı babayı MHP Genel başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İl Başkanı Necat Karataş ile çok sayıda parti yöneticisi teselli etmeye çalıştı. Cenazeye ünlü sanatçı Mehmet Aslan da katıldı. Aslan, Çakıroğlu için 'ocaktan kardeşimiz' dedi.
 
ACILI BABA KONUŞTU
İkindi vakti kılınan namazın ardından Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun cenaze namazı kılındı. Bu sırada sık sık tekbir getiren kalabalık, terörü lanetleyen sloganlar attı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun tabutu, taşındığı sırada da yine sloganlarla cinayet protesto edildi. Çakıroğlu'nun cenazesinin Pınarbaşı Mezarlığı'na götürülmesinin ardından baba Fuat Mahir Çakıroğlu, DHA muhabirine konuştu.
Kendisinin CHP'li olduğunu söyleyen Fuat Mahir Çakıroğlu, “Ben CHP'liyim, yönetici değilim. Gider oyumu kullanırım. Ama oğlum MHP'li oldu. Suç mu öyle olması? Oğlum Türk olduğu için saldırıya uğradı. Oğlumun üç ayı vardı mezun olmasına. Ona izin vermediler. Hep başarılı öğrencileri seçiyorlar. Bu organize bir hareket. Bu olaylar bitecek mi? Bitmeyecek, yine devam edecek. Önlem alınsın. Benim başıma geldi. Ben acıyı yaşadım başkaları yaşamasın" dedi.

ANNE ÇAKIROĞLU OĞLUNUN RESMİNİ ELİNDEN DÜŞÜRMEDİ
Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, karşıt görüşlü öğrenci grubu arasındaki çıkan ve çok sayıda öğrencinin yaralandığı ve Ülkü Ocakları Ege Üniversite Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili toplanan yaklaşık bin kişilik grup, ülkücü genç için anma töreni düzenledi. Törende, Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.
Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık grup, Mustafa Kemal Caddesi üzerinden sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sırasında, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Türk Bayrağına sarılı tabutu da cenaze aracının içerisinde kortejin en önünde yer aldı.
Cenaze öncesinde düzenlenen anma törenine, Türkiye'nin farklı illerinden katılım olması da dikkat çekti. Öte yandan, cenaze aracının önünden yürüyen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Çakıroğlu ise, oğlunun fotoğrafını yürüyüş boyunca göğsüne bastı. Gözyaşlarına boğulan anne Çakıroğlu, katillerin cezalandırılmasını istedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...