Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Aralık 2018 18:17

Fırat’ın doğusuna yapılacak harekatın 11 gerekçesi

Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, Fırat'ın doğusuna yapılacak olan harekatın gerekçelerini anlattı. Terör örgütü YPG’nin Türkiye, Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğü için tehdit oluşturduğunu söyleyen Ağar, bu harekatın muhakkak yapılması gerektiğini söyledi.

Fırat’ın doğusuna yapılacak harekatın 11 gerekçesi
suriye,ypg

Terör uzmanı Abdullah Ağar, Twitter adresinden harekâtın gerekçelerini şöyle anlattı:

YPG/PKK’YA SAĞLANAN KÜRESEL VE BÖLGESEL “HİMAYENİN” ORTADAN KALDIRILMASI GEREKİYOR

"ABD,  Kıta Avrupası ve İsrail ile bazı Körfez ülkeleri yıkıcı-bölücü terör örgütü YPG/PYD/PKK’yı; himaye ediyor, koruyor ve kolluyor, silahlandırıyor, fonluyor, donatıyor, eğitiyor, yönetiyor ve yönlendiriyor, meşrulaştıyor, etki ve nüfuz alanını genişletiyor ve derinleştiriyor, bir güç ve cazibe merkezine çeviriyor.

Türkiye için en büyük sorun sağlanan himaye. Terörle mücadelesinde en büyük sorunu kendisinden kaçan teröristleri aramak- tespit etmek- temas sağlamak ve etkisizleştirmek olan Türkiye,  Suriye karasalında teröristler gözü önünde olduğu halde himaye edildikleri ve korunduğu için onlara dokunamıyor.  Harekâtın belki de en önemli amacı bu himayenin ortadan kaldırılması. Terörü fonlayanların, donatanların, eğitenlerin, yöneten ve yönlendirenlerin, bir güç ve cazibe merkezine dönüştürenlerin sağladığı bu himaye-koruma ve kollamanın ortadan kaldırılması Türkiye’nin varlığı ve bölgenin istikrarı adına jeopolitik bir zorunluluk taşıyor.

YPG/PKK BÖLGEDEKİ BÜTÜN ÜLKELERİN GÜVENLİKLERİ- TOPRAK BÜTÜNLÜKLERİ VE ÜNİTER YAPILARI İÇİN TEHDİT ÜRETİYOR

Terör örgütü Türkiye, Suriye ve Irak’ın toprak bütünlükleri ve üniter yapıları için tehdit üretiyor. Şu andaki haliyle Suriye YPG/PKK/DSG üzerinden ikiye bölünmüş durumda.  Benzer bir fotoğraf Irak’ta da yaşanıyor.  Mahmur, Sincar, Irak’ın kuzeyindeki dağlık bölgeler başta pek çok alanda Merkezi  Irak ve yerel yönetim  güvenlik güçleri etki üretemiyor.  YPG/PKK Irak tartışmalı bölgelerinde büyük bir hızla ve ihtirasla yayılıyor.  Soran ve Behdinan’da da etki üretiyor.

ABD TARAFINDAN SURİYE’YE GÖNDERİLEN SİLAH ve MÜHİMMATLARIN TÜRKİYE’YE KARŞI KULLANILIYOR VE KULLANILACAK OLMASI

ABD’nin Suriye’ye sevk ve YPG/PKK/DSG’ ye tahsis ettiği 23 bin TIR’lık ve 3 bin sortilik (V-22 Osprey, C-130 Hercules ve C-17 Globemaster) silah, teçhizat, mühimmatın Türkiye’ye karşı kullanılacak olması.

Bu konu sadece bununla kalmıyor. Bu olağanüstü desteğin yanı sıra YPG/PKK en az altı farklı tedarik metodu üzerinden tank dahil, zırhlı-tırtıllı-gelişmiş ve karmaşık silah-silah sistemleri ve mühimmat elde edebiliyor. Ve bütün bunların bir kısmını Türkiye’ye karşı kullanıyor, diğerlerini de kullanma niyet ve maksadı taşıyor.

FIRAT’IN DOĞUSUNDAN  TÜRKİYE’YE YAPILAN SIZMA - BASKIN VE TACİZLERİN ENGELLENMESİ GEREKİYOR

Şu ana kadar Fırat’ın doğusundaki alanlardan Türkiye’ye karşı sızma ve baskın girişimlerini yaşanıyor. Güdümlü, yüksek kalibreli ve gelişmiş silahlarla saldırılar yapılıyor, taciz ateşleri açılıyor. Örneğin; 27 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen Alm-Fr-Rus ve TR arasındaki zirveden hemen sonra sınır bölgelerinde sızma taciz ve baskın girişimleri yaşandı. TSK, Zor Mağaradan sonra Aya el Aran (Kobani) ve Tel Abyad’ta karşılık verdi. Topçu atışlarında 16 PKK’lı öldürüldü. Şanlıurfa sınır hattından Suriye'nin Ayn el Arap bölgesine yapılan obüs atışlarında PYD/PKK'lı 4 terörist etkisiz hale getirildi, 6 terörist yaralandı. Sızma girişimleri akamete uğratıldı.

FK, ZDH ve İDLİB’teki İSTİKRARSIZLAŞTIRMA TERÖRÜNÜNÜN ÖNLENMESİ GEREKİYOR

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgeleri başta olmak üzere Türkiye’nin etki ürettiği alanlardaki istikrarsızlaşma  terörünü önlemek.  YPG/PKK doğrusal ya da asimetrik olarak FK, ZDH ve İdlib bölgelerinde istikrarsızlık, korku-karmaşa-yıldırma ve sosyolojik (etnik-mezhebi) kırılma peşinde.  En son Afrin’de pazar yerinde bombalı araç patlatıldı. Pek çok sivil ve ÖSO savaşçısı ölürken,  PKK’ya yakın hesaplar 25 (!) kişiyi öldürdüklerini ilan ettiler ve saldırıyı YPG/PKK türevi ‘sözde’ Zeytin Gazabı Operasyon Odası üstlendi. Aynı gün Afrin’de bir başka bombalı araç bulundu. YPG/PKK Erdoğan’ın sınır ötesinde üçüncü operasyon başlayacağını söylemesinin ardından Suriye'nin kuzeyinde askeri muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçe merkezindeki hastane yakınında bomba yüklü araçla ve El Bab’ta saldırılar düzenledi. Kilis'in Elbeyli ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin El Rai kasabasında bomba yüklü motosikletin infilak ettirildi. Bu güncede pek çok bombalı araç etkisizleştirildi.  Afrin’in doğusunda ÖSO ile PKK sıcak temasa girdi. Afrin bölgesinde görevli unsurlara, PYD/YPG/PKK’lı teröristler tarafından Tel Rıfat bölgesinden yapılan güdümlü tanksavar füzesi ve havanlarla yapılan saldırılar sonrasında üsteğmenimiz şehit oldu.

YPG/PKK SURİYE’DE ELDE ETTİĞİ SİLAH TEÇHİZAT-MÜHİMMAT ve TERÖRİST KAYNAĞINI TÜRKİYE’DE KULLANIYOR

YPG/PYD kimliği taşıyan teröristler Türkiye içinde yapılan operasyonlarda ele geçti, geçirilmeye devam ediyor. 
Bu süreçte ABD’nin verdiği veya ABD’nin neden olduğu avantajlarla elde ettiği silahlar da Türkiye içinden çıkıyor. 
Türkiye terör bataklığını kurutmak, güvenliği için buralarda temizlik yapmak zorunda olduğu için üçüncü operasyonu gerçekleştirecek.
Türkiye, ülkesinde yaşayan ve sayıları 3.5 milyonu aşan sığınmacıya SURİYE’de isteyerek dönebilecekleri “güvenli ve huzurlu bir yaşa alanını" açmak zorundadır.

SURİYE’DE YPG/PKK TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN DEMOGRAFİK - TOPOGRAFİK GASP VE BASKILARIN ENGELLENMESİ, MAĞRUMİYETLERİN GİDERİLMESİ GEREKİYOR.

GÖZLEM NOKTALARI
Bu gözlem noktaları ‘sanıldığının- ABD’nin ifade ettiğinin aksine’ PKK’nın ABD’den Türkiye ile ilgili garanti  istemesi üzerine kurulmaya başlandı.  Menbiç-Sacur suyu örneğinde görüldüğü üzere ABD ne zaman Türkiye ile PKK arasına girse süreç PKK lehine Türkiye aleyhine gelişti, gelişiyor. Bu kontrol noktaları etkili olmaya başladığı andan itibaren çok hayati gerekçeler ortaya çıksa bile Türkiye YPG/PKK’ya müdahale edemeyecek.
YPG/PKK Suriye ve Irak’ta uyuşturucu/akaryakıt üretimi-satışı ve transferi üzerinden milyarlarca dolar para kazanıyor. Bu kirli parayı terörünü, lobi- medya çalışmaları, siyasi ve sivil toplum örgütlenmeleri, kendisine sağlanan küresel desteğin etkili ve yetkili figürlerini fonlamak için kullanıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...