Tgrt Haber
06 Ekim 2020 08:34

Forbes yazdı: Türkiye düşmanları zor günler yaşayacak!

Türk savunma sanayisinin yerli İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) üretiminde yıllardır hız kesmeden artan başarısı, ABD merkezli Forbes tarafından manşete taşındı.

Forbes yazdı: Türkiye düşmanları zor günler yaşayacak!
Forbes,SİHA

Forbes, terörle mücadele başta olmak üzere birçok alanda başarıyla uygulamaya konulan ve muhtemel tüm tehditlere gözdağı veren Bayraktar-TB2, Anka-S, Akıncı, Aksungur ve Alpagu araçlarını yakından inceledi.

Akıncı, Aksungur ve Alpagu’nun, Türkiye’nin bölgedeki gücüne güç katacağının belirtildiği yazıda, hava araçlarının hedefleri tespit edip yok etme başarısının düşman kuvvetleri için büyük bir tehdit olduğu ayrıntısı da yer aldı.

Akıncı ve Aksungur araçlarının, savaş uçaklarının taşıdığı Mark 82’leri ya da daha uzun menzilli SOM kruz füzelerini de rahatlıkla taşıyabileceği özelliklerinin aktarıldığı yazıda, bu donanıma sahip araçların dünya genelindeki SİHA’lar arasında öne çıktığından da bahsedildi.

“Türkiye’nin var olan İHA ve SİHA envanterinin üstüne eklenecek yeni araçlar, ülkenin düşmanlarına zor günler yaşatacak.” ifadelerini kullanan Forbes, Akıncı’nın, önümüzdeki 10 yıllık süreçte Türkiye’nin istihbarat, gözetleme ve hedefleme alanında kullanılacak en önemli araç olduğunun altını çizdi.

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...