Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2022 07:53 - Güncelleme : 19 Haziran 2022 11:51

Teröristlerin korkulu rüyası uygulama! Fotokapan buluyor, SİHA’lar vuruyor

Türkiye’nin 2020 yılından sonra etkin olarak kullandığı fotokapanlar teröristler korkulu rüyası oldu. Özellikle geçiş yerlerine kurulan fotokapanlar sayesinde yerleri tespit edildikten teröristler SİHA ve İHA’lar etkisiz hale getiriliyor. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Teröristlerin korkulu rüyası uygulama! Fotokapan buluyor, SİHA’lar vuruyor
terörle mücadele,fotokapan,siha

15 Temmuz darbe girişiminin ardından terörle mücadelede uygulanan stratejisini değiştiren Türkiye, uyguladığı yeni politika ile terör örgütüne ağır darbeler indirmeye devam ediyor. Terör örgütü PKK yurt içinde bitme noktasına gelirken bu başarıda PKK’ya karşı kullanılan fotokapanların etkisi ise oldukça büyük.

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ STRATEJİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde AK Parti milletvekillerine terörle mücadele konusunda bir sunum yaptı. 15 Temmuz FETÖ darbesi girişiminden sonra Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile terörle mücadelede yeni stratejiye geçildiğini hatırlatan Bakan Soylu, özellikle yerli ve milli silahlarla birlikte büyük başarılar elde edildiğini kaydetti.

İSTİHBARAT PAYLAŞIMINA DİKKAT ÇEKTİ

Edinilen bilgilere göre, terörle mücadelede fotokapanların da etkin olarak kullanılmaya başlandığını belirten Soylu, şöyle konuştu:

Teröristlerin bulunabilecekleri yerlerde, geçiş güzergâhlarında fotokapanlar var. Fotokapanlar görüntüyü alınca bilgiler anında geliyor. Hemen ardından da SİHA ve İHA’lar havalanıyor. İmha ediliyorlar. Terörle mücadelede başarılıyız. Yurt içinde bitme noktasına geldiler. Nerede terörist varsa orada mücadele ediyoruz. Artık, FETÖ yok. Geçmişte FETÖ’cüler nedeniyle kurumlar arasında yeterli koordinasyon kurulamıyordu. Bugün ise istihbarat paylaşımı yapılıyor. Güvenlik birimlerimiz arasında uyum var. Siyasi irade arkamızda. Yurt dışında 15 Temmuz’u anlatmaya gittiğimizde bize ‘Askerlerinizin büyük bölümünü ihraç ettiniz. Terörle nasıl mücadele edeceksiniz’ diye sordular: Biz de dedik ki göreceksiniz çok daha başarılı olacağız. Aynen dediğimiz gibi de oldu

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...